Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Recomandarile Politiei pentru minivacanta 1 Mai

Sigla Informatia Zilei
Pentru ca minivacanta de 1Mai sa fie petrecuta fara evenimente neplacute, Politia va recomanda sa aveti in vedere cateva masuri de autoprotectie. De asemenea in aceasta perioda vor fi suplimentate efectivele de politisti.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru ca minivacanta de 1Mai sa fie petrecuta fara evenimente neplacute, Politia va recomanda sa aveti in vedere cateva masuri de autoprotectie. De asemenea in aceasta perioda vor fi suplimentate efectivele de politisti.

In primul rand inainte de a pornii la drum trebuie sa avem grija ca locuinta sa ramana in siguranta. De aceea este important sa le spuneti numai persoanelor de incredere cand plecati de acasa pentru petrecerea minivacantei. Rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa, inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei, usa de la balcon, geamul de aerisire de la baie. Nu lasati in casa obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atractii” pentru hoti. Lasati o lumina aprinsa sau un radio pornit in locuinta, acestea pot deruta eventuali musafiri nepoftiti.

Daca plecati cu masina este foarte important ca atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile. Obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, lap-top-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti. Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau alte documente importante. Manifestati prudenta atunci cand vi se solicita ajutorul de catre persoane necunoscute.

 

Pe perioada sejurului: evitati taxiurile fara insemne de firma ori aparate de taxare; nu lasati copiii nesupravegheati si nu ii lasati sa mearga singuri la cumparaturi; banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului; daca mergeti la plaja sau la picnic, nu va lasati bunurile nesupravegheate; nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau celor cunoscuti ocazional; evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate.

Daca hotarati sa petreceti minivacanta in strainatate: interesati-va din timp cu privire la legislatia tarii respective, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor sau consulatelor tarii noastre din statele respective – informatii puse la dispozitie de Ministerul Afacerilor Externe – www.mae.ro. Daca urmeaza sa calatoriti cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastra, treceti-va doar numele si numarul de telefon (nu si adresa!).

Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112!

Recomandarile Politiei pentru minivacanta 1 Mai

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns