Image 1
Image 2

MOBILIZAREA POPULAȚIEI

Reintroducerea armatei obligatorii în România, tot mai discutată după alegeri

Reintroducerea armatei obligatorii în România, tot mai discutată după alegeri
Bălăceanu a atras atenția și asupra lipsei unei colaborări eficiente între președinte, Guvern și Parlament, în special în ceea ce privește comisiile de apărare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

În contextul tensiunilor geopolitice tot mai accentuate și al noilor provocări de securitate la nivel internațional, ideea reintroducerii serviciului militar obligatoriu în România revine în dezbaterea publică. Una dintre vocile puternice care susțin această măsură este generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, care avertizează asupra riscurilor la care este expusă țara în lipsa unei rezerve militare bine pregătite.

 

 

 

Potrivit generalului Bălăceanu, din cauza eliminării serviciului militar obligatoriu în 2007, România se confruntă cu un declin constant al numărului de rezerviști. Cei care au trecut prin armată înainte de 2007 ies treptat din evidențele militare, iar voluntariatul nu poate acoperi golul rămas.

 

 

„Va veni un moment în următorii ani când statul român va trebui să decidă: cum înlocuim o rezervă care dispare? Reintroducerea serviciului militar obligatoriu ar putea deveni o necesitate strategică”, a declarat generalul pentru Adevărul.

 

 

Generalul Bălăceanu subliniază și responsabilitățile esențiale ale președintelui României în acest context, în calitate de comandant suprem al forțelor armate. Acesta are datoria de a evalua constant starea de pregătire a armatei, de a propune strategii și de a participa activ la deciziile legate de securitatea națională.

 

 

„Președintele trebuie să cunoască realitatea nu doar în armată, ci și în toate instituțiile de apărare și securitate. Nu poate fi izolat de deciziile majore care privesc apărarea țării”, a adăugat generalul.

 

 

 

Bălăceanu a atras atenția și asupra lipsei unei colaborări eficiente între președinte, Guvern și Parlament, în special în ceea ce privește comisiile de apărare. De asemenea, a evidențiat faptul că CSAT nu a abordat suficient de serios problema rezervelor militare, iar legislația privind pregătirea populației pentru apărare este întârziată.

 

 

Generalul este de părere că viitorul președinte al României, cel care va conduce țara în următorii cinci ani, va fi cel mai probabil pus în fața unei decizii cruciale: reintroducerea armatei obligatorii.

 

 

„Nu putem ignora problema. Dacă în următorii ani voluntariatul nu asigură o rezervă suficientă, serviciul militar obligatoriu va fi singura soluție viabilă pentru apărarea națională”, a afirmat el.

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*