Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Restricții în UE, relaxare în România

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alexandru Rafila, medicul care s-a impus datorită pandemiei ca o mare personalitate, ocupă în toate sondajele primul loc în topul încrederii.

A devansat toți oamenii politici, începând de la președintele Iohannnis și terminând cu liderii partidelor mari și mici. Este și motivul pentru care PSD l-a propus pentru funcția de prim ministru, înainte de a cădea de acord cu formarea unui guvern alături de PNL, sub conducerea unui premier liberal. Numit ministru al Sănătății, după ce ca specialist dădea, din opoziție, sfaturi miniștrilor în exercițiu, fie că era vorba despre Nelu Pop, Vlad Voiculescu sau Ioana Mihăilă, medicul Alexandru Rafila nu s-a dovedit un ministru foarte bun. Ne amintim că, în vară a criticat dur ridicarea restricțiilor de către guvernul Cîțu, iar acum este de acord cu relaxarea. Fostul prim ministru chiar s-a mirat că relaxările guvernului Cîțu au fost criticate, în timp ce relaxările guvernului Ciucă sunt lăudate.

De când a fost numit ministru al Sănătății parcă domnul Alxandru Rafila nu mai este atât de vizibil. :i-a pierdut spontaneitatea, poate și credibilitatea.

Sistemul medical nu pare să fi primit un impuls prin numirea unui ministru specialist.

Se întâmplă și acum ceea ce se întâmpla în vară. În timp ce în țările din Vest se introduc restricții, în România s-a dat drumul la relaxări. Franța interzice revelionul în stradă, guvernul Ciucă recomandă românilor să facă revelionul în stradă.

Olanda, Austria, Marea Britanie înăspresc măsurile, introduc noi restricții de teama noii tulpini Omicron, în timp ce la noi ministrul Sănătății nu trage semnale de alarmă așa cum făcea în vară când se anunța valul patru. Ministrul Rafila nu se sperie de valul cinci, prin urmare nici nu ia măsuri.

Dacă, totuși valul 5 va lovi România așa cum a făcut-o și valul 4, prinzând-o descoperită, prin ministrul Sănătății, PSD va primi o cruntă lovitură de imagine.

Când mureau peste cinci sute de persoane pe zi PSD arăta spre PNL, spre guvernul Cîțu. Dacă, Doamne ferește, scenariul negru se repetă?

Zilnic intră în țară zeci de mii de români care lucrează în țările aflate în scenariul roșu. Sunt ținuți la graniță cu orele pentru că autoritățile nu pot fluidiza trecerea prin vamă.

Pe lângă cadourile de Crăciun este posibil ca unii dintre cei ce intră în țară să poarte, fără să știe, virusul ucigaș, tulpina Omicron? Sigur că este posibil.

Chiar dacă din zece mii de persoane intrate prin vama Petea, trei mii au fost plasate în carantină să nu ne imaginăm că au venit acasă de sărbători ca să stea izolați în case. Se pot organiza revelioane, masca nu mai este obligatorie, iar despre distanțarea socială nici nu se mai vorbește. România a devenit o gazdă primitoare pentru Omicron. Din punctul de vedere al organizării sistemului medical nu se văd mari schimbări odată cu intrarea PSD la guvernare, acest partid deținând și funcția de ministru al Sănătății.

Analizând lucrurile mai în profunzime, s-ar părea că social democrații au intrat într-o capcană. Nu rezolvă nici problemele pe care câtă vreme se aflau în opoziție le criticau. PSD cerea majorarea pensiilor cu un anumit procent, iar acum tot PSD spune că nu se poate. PSD critica creșterile uriașe de prețuri, iar acum PSD nu stopează creșterea prețurilor. Promisiunile neonorate au un preț care se plătește în procente, iar la final în voturi.

Cum PNL se află și el la guvernare, în mod natural voturile pierdute de PSD nu pot fi recuperate de PNL. Partidul care vânează voturile PNL este USR, în timp ce AUR aspiră la voturile PSD.

În cazul în care valul 5 al pandemiei va veni cu aceeași furie ca valul 4, PSD și PNL vor plăti scump ridicarea restricțiilor. Adevărul este că larga relaxare a fost introdusă de teama protestelor. De care, oricum, guvernul coaliției PSD-PNL-UDMR nu scapă. Pe lângă aglomerația din vămi, AUR proiectează o mare aglomerație, un miting dedicat evenimentelor din decembrie 1989.

Atent la restricțiile din Vest, conștient de riscuri, guvernul României cu cât relaxează mai mult măsurile anti-covid, cu atât mai mult arată că este mai neputincios.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Sigla Informatia Zilei

Unde va fi PSD peste un an?

Asculta acest articol Când nu ştie dreapta ce face stânga se instaurează haosul. Declaraţiile contradictorii venite sistematic de la diferiţii