Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DESERT AROMAT

Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac

Rețetă delicioasă de plăcintă cu dovleac
Această plăcintă cu dovleac este perfectă pentru serile răcoroase.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Plăcinta cu dovleac este un desert clasic al sezonului de toamnă, adorat pentru aroma sa bogată și textura cremoasă. Aluatul fraged și umplutura condimentată cu scorțișoară, nucșoară și ghimbir transformă acest desert într-o adevărată încântare pentru papilele gustative. Iată cum o poți pregăti acasă!

 

 

Ingrediente:

 

 

1 dovleac mic (2-3 kg)

 

2 ouă mari

 

1 cană de zahăr granulat

 

1 lingură de scorțișoară măcinată

 

1/2 linguriță de nucșoară măcinată

 

1/2 linguriță de ghimbir măcinat

 

1/2 linguriță de sare

 

1 cană de lapte

 

1 foaie de plăcintă (de casă sau din comerț)

 

Mod de preparare:

 

 

Prepararea dovleacului:

 

Curăță dovleacul, taie-l în bucăți și scoate semințele. Coace-l în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute sau până când devine moale. Dacă preferi, îl poți fierbe în apă clocotită până se înmoaie.

 

 

Obținerea piureului:

 

După ce dovleacul s-a răcit, pasează-l sau mixează-l până obții un piure fin și omogen.

 

Pregătirea compoziției:

 

Într-un bol mare, bate ouăle, apoi adaugă zahărul, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și sarea. Amestecă bine. Încorporează piureul de dovleac și continuă să amesteci până la omogenizare completă.

 

Adăugarea laptelui:

 

Încălzește ușor laptele (fără a-l fierbe) și toarnă-l treptat în amestecul de dovleac, amestecând continuu pentru o textură cremoasă.

 

Coacerea plăcintei:

 

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază foaia de plăcintă într-o tavă și toarnă umplutura de dovleac. Coace timp de 45-50 de minute sau până când umplutura este fermă și trece testul scobitorii.

 

Servirea:

 

După ce s-a răcit complet la temperatura camerei, taie plăcinta în felii și servește. Este delicioasă simplă sau acompaniată de o cupă de înghețată de vanilie ori un strat generos de frișcă proaspătă.

 

Această plăcintă cu dovleac este perfectă pentru serile răcoroase. Poftă bună!

Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*