Rețeta de lapte de bou este cunoscută în întreaga țară. Aceasta este un preparat tradițional românesc, pe care gospodinele îl prepară cu foarte multă grijă. În fiecare zonă a țării este consumat diferit, uneori ca desert, iar alte ori ca fel principal. Îți vom prezenta modul în care se prepară acest deliciu culinar.
Rețetă lapte de bou – Ingrediente
4 cani seminţe de dovleac, decojite
1 litru de lapte
1 praf sare
Rețetă lapte de bou – Mod de preparare
Laptele se pune la fiert pentru aproximativ 10-15 minute.
Semințele de dovleac se prăjesc la cuptor. Atunci când sunt gata, acestea se macină până când se obține o făină foarte fină.
Această făină obținută se amestecă cu laptele și se lasă pe foc până când se obține o pastă groasă. Peste pasta obținută se presară praful de sare și se mai lasă la foc pentru aproximativ 10 minute.
Pentru a nu se afuma, este foarte important ca pe tot parcursul gătirii să se amestece în preparat.
Când este gata, se poate servi împreună cu mămăligă de mălai.
Citește și:
Reportaj despre “odiseea” creşterii vacilor de lapte
Italia caută ciobani care ştiu să prelucreze tradiţional laptele de oaie
Fii primul care comentează