Image 1
Image 2

DESERT

Rețetă rizskoch – Tort cu budincă de orez

Rețetă Rizskoch – Tort cu Budincă de Orez
Rizskoch este un tort cu budincă de orez, preparat din orez fiert în lapte, ouă bătute, zahăr și unt, apoi copt în cuptor și servit cu dulceață sau fructe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Pentru 6 porții

Timp de preparare: 75 minute

 

 

 

Ingrediente:

1 l lapte
1 cană orez alb
8 ouă
8 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
50 g unt
1 lingură semolină
Dulceață de caise (sau altă dulceață preferată)

 

 

 

Mod de preparare:

Încălzește laptele într-o cratiță și adaugă orezul spălat atunci când începe să fiarbă.

Acoperă cratița și las-o la fiert timp de aproximativ 30 de minute, adăugând apă dacă este necesar pentru a preveni arderea orezului. După ce a fiert, lasă-l să se răcească puțin.

Separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă zahărul și zahărul vanilat în gălbenușuri și amestecă-le cu un mixer de mână până când se omogenizează.

Bate albușurile într-o spumă fermă folosind un mixer de mână.
Adaugă gălbenușurile cu zahăr peste budinca de orez, apoi încorporează cu grijă spuma de albușuri.
Toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt și presărată cu semolină.
Coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute.

 

 

Servește tortul cu budincă de orez presărat cu zahăr pudră și cu fructe proaspete sau dulceață.

 

 

Poftă bună!

 

 

magazin online de aer conditionat si sisteme de climatizare
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


LUNA ŞES

Cât mai durează până vom putea schia?

Un locuitor al Ţării Oaşului, Grigore Ghere, a fost în vizită la Luna Şes, pentru a vedea care este starea şi situaţia zonei care se fi trebuit să se dezvolte din punct de vedere turistic, de ani buni. Investiţiile s-au făcut, prin intermediul aleşilor locali, dar şi prin investitorii care au ales să construiască locuri de cazare sau restaurante.