
Ziua de 1 Mai se apropie, iar românii abia așteaptă să petreacă timpul alături de familie și prieteni, începând cu un grătar la munte, pe litoral sau în pădure. Secretul unor mici suculenți și gustoși este chiar înainte de a-i pune pe grătar. Chefii bucătari au împărtășit un truc esențial care face diferența.
Rețeta pentru cei mai delicioși mici de casă
Fie că este minivacanța de 1 Mai sau o altă sărbătoare, grătarul cu mici este o tradiție în România. Iată secretul unui preparat perfect:
Ingrediente:
700 g pulpă de vită
300 g carne de porc (piept sau ceafă)
300 ml supă de oase sau apă foarte rece
o lingură rasă de cimbru uscat
o linguriță rasă de semințe de chimen
două lingurițe de boia dulce
5-6 boabe de ienibahar
o jumătate de linguriță de boabe de coriandru
5-7 căței de usturoi
o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat
sare
puțin ulei pentru uns
Cum să ungi micii înainte de a-i pune pe grătar
Începe prin a toca fin carnea de vită și cea de porc, împreună cu usturoiul. Mărunțește condimentele într-un mojar și adaugă-le în carne, frământând bine amestecul pentru a-i da aromă. Nu uita să adaugi bicarbonatul de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie.
Adaugă treptat supă de oase sau apă rece, amestecând până când obții o pastă pufoasă. Pune amestecul într-un castron și acoperă-l cu folie alimentară.
Pentru ca micii să iasă perfect, lasă-i să stea la frigider peste noapte. Cu trei ore înainte de a-i pune pe grătar, scoate-i din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.
Secretul este ca, cu o oră înainte de a-i pune pe grătar, să-i ungi ușor cu ulei. Astfel, micii se vor prăji uniform, obținând o crustă frumoasă și un gust deosebit. Grătarul trebuie să fie bine încins, iar timpul de prăjire este de aproximativ 12-13 minute, întorcând micii pe toate laturile.
Fii primul care comentează