Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

IPOTEZA UNUI OCEAN SUBTERAN

Revelații despre structura și compoziția lui Pluto

Revelații despre structura și compoziția lui Pluto
Noul model sugerează ce este probabil să se afle dedesubt și care sunt proprietățile acestei structuri subterane.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Un nou model matematic oferă perspective asupra a ceea ce ar putea exista sub suprafața înghețată a celei mai faimoase planete pitice: Pluto.
Sputnik Planitia, regiunea centrală a lui Pluto, arată dramatic diferit de restul planetei pitice. Noul model sugerează ce este probabil să se afle dedesubt și care sunt proprietățile acestei structuri subterane.

 

 

Când sonda New Horizons a trecut pe lângă Pluto în iulie 2015, a capturat numeroase imagini ale suprafeței fostei planete. Analizând crăpăturile și denivelările din Sputnik Planitia, cercetătorii au creat un model al ceea ce ar putea fi oceanul subteran.

 

 

Ei cred că sub suprafața de gheață de azot se află un strat de gheață de apă cu o grosime de 40 până la 80 de kilometri. Acest strat de gheață menține oceanul de dedesubt de la înghețare. Echipa estimează, de asemenea, că salinitatea oceanului este cel mult cu 8% mai mare decât cea a apei de mare de pe Pământ, similară cu densitatea Marii Lacului Sărat din Utah, SUA.

 

 

Modelarea a trebuit să țină cont de numeroasele incertitudini pe care le au oamenii de știință despre Pluto. Dacă oceanul ar fi mai puțin dens, stratul de gheață s-ar prăbuși, astfel încât ar exista mult mai multe fracturi vizibile în gheață. În mod similar, dacă oceanul ar fi mai dens, gheața ar prezenta mai puține crăpături.

 

 

„Am estimat un fel de zonă Goldilocks unde densitatea și grosimea stratului de gheață sunt exact potrivite”, a declarat autorul Alex Nguyen, de la Universitatea Washington din St. Louis.

 

 

Înainte ca New Horizons să ajungă la Pluto, ideea unui ocean subteran părea imposibilă. Planeta pitică nu este suficient de mare pentru a fi păstrat multă căldură de la formarea sa și este prea departe de Soare.

 

 

„Pluto este un corp mic”, a adăugat Nguyen. „Ar fi trebuit să piardă aproape toată căldura la scurt timp după ce s-a format, astfel încât calculele de bază ar sugera că este înghețat solid până la nucleu”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

HOROSCOP

Asculta acest articol HOROSCOP Informația Zilei 14.03 Ne aflăm în zodia PEȘTI