Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

APLICAȚIE DIGITALĂ NOUĂ

Rezultatele elevilor la Evaluarea Națională de clasa a II-a vor fi colectate cu o nouă aplicație digitală

Mai mulți elevi prezenți la simularea la Bac de  anul acesta
Luni, 13 mai, începe Evaluarea Națională de la clasa a II-a, iar duminică la prânz Ministerul Educației anunță noutatea acestei ediții:...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale, potrivit unui comunicat al instituției. Întrebat recent de Edupedu.ro dacă corectarea pentru Evaluările II, IV, VI va fi făcută diferit, dacă se va apela la platforma digitalizată folosită la corectură pentru examenele naționale, șeful Centrului Național pentru Politici și Evaluarea în Educației, din subordinea Ministerului Educației, Marian Șuță, a declarat că „anul acesta nu sunt noutăți”.

 

 

În contradicție cu șeful Centrului de Evaluare, comunicatul Ministerului Educației arată că noua aplicație digitală „va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt”.

 

Calendarul EN II 2024

 

Ministerul Educație anunță că în perioada 13 – 29 mai este programată sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 – 2024, care se adresează unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat). Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe luni, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

 

 

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a au susținut proba de Limbă și comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cum își bate Electrica Satu Mare joc de consumatori?

Cum își bate Electrica Satu Mare joc de consumatori?

Sambătă 16 martie, în jurul orei 10 s-a produs o pană de curent în Satu Mare și alte localități din județ. Suni la Electrica deranjamente 0262 929 și stai de vorbă cu robotul . Te întâmpina o voce care te trimite pe toate tastele telefonului. După o jumătate de oră te dumirești despte ce ar fi vorba.