Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Robert de Niro deschide în acest an Festivalul de film de la Sarajevo

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ceremonia de deschidere a ediției din acest an a Festivalului de film de la Sarajevo, care va avea loc vineri, va fi dedicată celebrului actor Robert De Niro, care va primi un premiu pentru întreaga carieră, scrie agenția Reuters.

”Suntem onorați că Robert De Niro este primul laureat la premiului pentru întreaga carieră — trofeul onorific Inima orașului Sarajevo”, a declarat luni regizorul Mirsad Purivatra.

La ceremonia de deschidere, De Niro va prezenta filmul regizat de Martin Scorsese ”Taxi Driver”, care va fi proiectat într-o versiune complet digitală, la 40 de ani de la lansare, și din distribuția căruia a făcut și el parte.

Regizorul britanic Stephen Frears, care va fi de asemenea distins cu un premiu pentru contribuția sa extraordinară la arta cinematografică, va prezenta cel mai recent film al său, ”Florence Foster Jenkins”.

Festivalul de film de la Sarajevo va include proiecția a 222 de filme din 61 de țări și organizatorii se așteaptă la un public de circa 100.000 de persoane. Principalul premiu al festivalului este ”Inima orașului Sarajevo”. Juriul internațional este prezidat de regizorul palestinian Elia Suleiman.

Două filme regizate de cineaști români, ‘Câini”, de Bogdan Mirică, și ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, au fost selectate în competiția oficială de lungmetraje a Festivalului de Film de la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina), ajuns la cea de-a XXII-a ediție, ce va avea loc în perioada 12-20 august.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REVISTA ACOLADA

Au apărut numerele 11 și 12

Cronica literară semnată de Gheorghe Grigurcu în nr. 12 al revistei este dedicată unuia din colaboratorii de bază ai „Acoladei” încă de la primul ei număr, apărut în octombrie 2007. „Activitatea infatigabilă, scrupulul observației, cultul detaliului constituie pentru Constantin Călin premisele favorabile ale unor atitudini critice.