Image 1
Image 2
Acasa

Rockerii au regăsit la Aeroclub atmosfera boemă de festival

În așteptarea primelor concerte
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima ediție Rock Camp Open Air Satu Mare continuă azi și mâine cu 12 trupe

În așteptarea primelor concerte
În așteptarea primelor concerte

Au trecut mai bine de cinci ani de la ultimele ediții Samfest Rock, iar comunitatea rockerilor sătmăreni și prietenii lor din toată țara – îi numărăm aici și pe motocicliști, asociați mereu fenomenului rock – ducea lipsa unui weekend în care muzica puternică și prietenia la cataramă să producă atmosfera tipică a festivalurilor.

Ieri curtea Aeroclubului sătmărean a regăsit forfota dinainte de rock, odată cu prima seară a noului festival Rock Camp Open Air Satu Mare. După orele prânzului au început să sosească oamenii cu corturile și desigur motociclete care mai de care, iar ploaia torențială nu i-a speriat pe cei care așteptau primele concerte, mai ales câ pe la ora 18, când era programată pe scenă prima trupă, cerul și-a regăsit seninătatea, iar aerul curat invita lumea la distracție.

Prima seară au deschis-o două trupe timișorene, Aquila by LeoDevil și Sanctuar, lăsând apoi loc invitaților străini: Firewind din Grecia, una dintre cele mai bune trupe de power metal pe plan mondial, compatrioții din formația Terra Incognita, cu un sound mai eclectic, personal, germanii de la Victorious, cu un spectacol din care n-au lipsit laserele, cu tentă fantasy, și Don Gatto, cea mai mare trupă hardcore punk din Ungaria.

Festivalul continuă, cu bere, grătare, jocuri și mult rock, sâmbătă și duminică. Accesul publicului se face de la ora 15 (desigur, cei veniți cu cortul rămân în spațiul de campare), iar biletele costă 40 de lei pentru o seară, abonamentele putându-se cumpăra la 80 de lei.

Sâmbătă vor evolua pe scenă Jinjer din Ucraina, unul din cele mai iubite nume in metalul actual, Eufobia, trupă de death’n’roll din Bulgaria, Show Your Face din Grecia (groove/thrashcore cu puternice influențe de la trupe precum Pantera, Apey And The Pea, cea mai mare și în formă trupă maghiară hard rock, cu riff-uri grele de tot, dar și băimărenii de la Ska-nk, una din cele mai bune trupe punk din România, și Ura de după Ușă, cu 25 de ani de carieră.

Duminică pe rockeri îi așteaptă ucrainenii de la Sinoptik, bulgarii de la Magnetic, veteranii maghiari de la P.BOX (Pandora’s Box), o trupă ucraineană combinând sunetele aspre cu rockul clasic, Middle Finger, formația Gothic (care a împlinit de curând 25 de ani) și sătmărenii din Black River Blues Band.

În cele două seri de weekend concertele încep în jurul orei 18. Rock Camp Open Air Edition este organizat de comunitatea hardcore sătmăreană și agenții  naționale de impresariat, cu sprijinul Centrului Cultural “G.M. Zamfirescu”.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with