Image 1
Image 2
Acasa

DECIZIE GUVERNAMENTALĂ

România ajută Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că vor fi prelungite până în 30 iunie 2024 reglementările privind importul şi tranzitul cerealelor ucrainene,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

… iar pe listă au fost introduse şi zahărul şi făina.

 

“Au fost prelungite cu şase luni de zile reglementările privind importul şi tranzitul cerealelor ucrainene. Ba mai mult decât atât, după consultări permanente cu producătorii şi de cereale şi procesatorii alimentari din România, pe această listă, în ceea ce priveşte comerţul cu Ucraina, au fost introduse şi făina şi zahărul, care se vor supune acelor reglementări de licenţiere pentru a proteja piaţa românească de profil”, a precizat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de guvern de joi.

 

Conform unui comunicat transmis de către Executiv, ordonanţa de urgenţă modifică şi completează OUG nr. 84/2023 privind instituirea unui mecanism de consultare şi reacţie coordonată în contextul implementării sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole. Reamintim că produsele agricole ucrainene pot fi importate în România numai pe baza unui acord emis de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with