Image 1
Image 2

AVERTIZARE METEO

România se confruntă cu un val de aer polar

Cod portocaliu de viscol in zonele muntoase
Întreaga săptămână în care am intrat vom avea parte de un val de aer polar. Mai multe județe ale țării se confruntă cu probleme datorate condițiilor meteo, în special în ce privește circulația trenurilor sau pe drumurile rutiere.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De altfel, meteorologii au emis un cod galben de vânt, polei și viscol până marți în Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași se va depune strat de zăpada de peste 15 cm.

 

În rest, va fi polei iar vântul va sufla cu peste 70 de km/h. Așadar, mare atenție cum circulați pentru că vizibilitatea va fi extrem de redusă!

Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

În noaptea de marţi spre miercuri va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20 de grade. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 55- 70 km/h.

 

Vremea se va răci semnificativ, astfel vom avea valori cuprinse între 0 şi -8 grade iar de marţi o să avem temperaturi de până la -20 de grade.

 

“Să spunem că într-adevăr vremea este semnificativ schimbătoare pentru că trecem de la un aspect de promăvară cu emperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, la un aspect de iarnă şi chiar de ger în următoarele zile”, a declarat Alina Şerban, meteorolog.

 

Iarna s-a instalat și în cea mai mare parte a Europei. În Peninsula Iberică sunt ploi însemnate cantitativ, norii vor cuprinde și nord-vestul cât și centrul continentului, pe unde vor fi precipitații mixte.

 

În Peninsula Scandinavă nu se vor mai înregistra valorile extreme de temperatură din zilele anterioare, dar tot frig va fi.

În restul continentului vor predomina precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, un pic mai cald va fi totuși în țările mediteraneene.

 

Citește și:

ANM anunță cod galben de ninsori și viscol la sfârșitul săptămânii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with