Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România urmează să primească în total 6.351 de refugiaţi. Cotele de imigranţi sunt obligatorii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene
Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

Comisia Europeană cere României să găzduiască în total 6.351 de imigranţi (4.646 repartizaţi miercuri, la care se adaugă cei 1.705 propuşi în luna mai) din cei 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria, potrivit unei propuneri de repartizare a acestora, publicată miercuri pe site-ul CE.

UPDATE: Statele care nu primesc refugiați trebuie să plătească.

Comisia Europeană propune o clauză de solidaritate temporară: Dacă – din motive justificate sau obiective, cum ar fi un dezastru natural – un stat membru nu poate participa total sau parțial la decizia de relocare a refugiaților, atunci va trebui să contribuie financiar la bugetul UE cu 0,002 la sută din PIB-ul național.

UPDATE: Prima reacţie de la palatul Cotroceni, după ce Comisia Europeană a anunţat numărul de imigranţi care revine ţării noastre, vine din partea consilierului prezidenţial Leonard Orban, care a declarat, miercuri, pentru B1 TV, că  “România îşi va menţine poziţia în privința refugiaților.

Doar 5 state din U.E. sunt înaintea noastră la numărul de refugiaţi pe care ar urma să-i primească.

“Vorbim de o propunere. Poziția noastră a fost clară, vrem cote voluntare, nu obligatorii. Am spus 1.750 de persoane plus 80, și această ofertă făcută de Guvernul României ține cont de capacitatea actuală a României”, a spus Leonard Orban.

UPDATE: Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat însă miercuri că România este pentru cote voluntare, nu obligatorii.

UPDATE: Premierul Victor Ponta s-a desolidarizat, miercuri, de valul de “xenofobie şi şovinism” apărut în România în contextul problemei refugiaţilor şi s-a arătat ruşinat de faptul că în România secolului XX oamenii pot gândi în acest mod.

UPDATE: UDMR se pronunţă pentru ideea de cotă voluntară, nu obligatorie în problematica refugiaţilor, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, declarând miercuri, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să susţină această idee la nivel european.

UPODATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unei conferinţe că poziţia oficială a României în cadrul Uniunii Europene este aceea de susţinere a cotelor voluntare, nu obligatorii, în privinţa redistribuirii imigranţilor, iar România poate primi doar 1.785 de locuri şi nu mai mult.

 

Ţările care vor primi cei mai mulţi dintre cei 120.000 de noi refugiaţi sunt Germania (31.443), Franţa (24.031) şi Spania (14.931), iar cele care vor primi cei mai puţini sunt Malta (133), Cipru (274) şi Estonia (373).

Standarde de azil comune sunt importante, dar nu sunt suficiente pentru a face faţă crizei actuale a migranţilor, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, în primul său discurs despre “starea Uniunii”, îndemnând la cote “obligatorii” de distribuire între statele UE, relateazp Mediafax.

 

Preşedintele Comisiei Europene a spus că pe lângă cei 40.000 de refugiaţi, pentru care europenii au deja un mecanism de relocare, Europa propune un alt mecanism obligatoriu de relocare de urgenţă de încă 120.000 de refugiaţi. „Trebuie să existe cote deschide şi legale pentru a descuraja traficul. Suntem un continent ce îmbătrâneşte. Migraţia trebuie să se schimbe dintr-o problemă într-o resursă”, a spus Jean Claude-Juncker.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Week-end cu accidente pe şoselele din judeţ

Cinci accidente de circulaţie au fost înregistrate la acest sfârşit de săptămână în judeţul Satu Mare. Două persoane au fost rănite grav şi altele două au scăpat cu răni uşoare.