Diversele sortimente de carne prin consumare au un aport consistent de proteine în organismul uman, indispensabile menţinerii unui echilibru alimentar. Chiar şi într-o asemenea situaţie, românii consumă anual aproximativ 64 kilograme de carne, în vreme ce media Uniunii Europene este de 85 de kilograme/locuitor.
Studiile efectuate în ceea ce priveşte evoluţia consumului de carne în Uniunea Europeană arătau o menţinere a acestuia, dar realitatea a venit să infirme rezultatele studiului.
Consumul a scăzut cu până la 2 procente, fapt confirmat de Ovidiu Duşleagă, vicepreşeintele Asociaţiei Române a Cărnii, citat de publicaţia Puterea.
Consumatorii români rămân fideli achiziţiei cărnii de porc, fiind predispuşi a cumpăra mezeluri care au în compoziţie carne de porc în majoritate.
Cele mai recente tendinţe se îndreaptă spre o uşoară creştere a consumului de carne de curcan.
Fii primul care comentează