Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii reveniţi în ţară ajută la creşterea consumului în industria cărnii şi a lactatelor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Românii reveniţi în ţară pe perioada pandemiei pot contribui la creşteri de peste 1 miliard de lei pentru industria cărnii şi a lactatelor, în condiţiile în care scăderea consumului din sectorul HoReCa va fi parţial compensată de o creştere a consumului produsă de cei 1,3 milioane de români reveniţi în ţară, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă în management Horvath & Partners, “Cum va arăta viitorul pentru producătorii de lactate şi mezeluri din România?”.

Vânzarea produselor de bază, cum sunt produsele din carne şi lactatele, se va majora datorită afluxului de români reîntorşi în ţară, având potenţialul de a creşte consumul cu aproximativ 550 milioane lei în cazul produselor din carne şi cu circa 340 milioane lei pentru lactate în următoarele 12 luni, valori exprimate în preţuri de producător. Astfel, vânzările retailerilor pe cele două categorii ar putea creşte cu aproximativ 1,4 – 1,5 miliarde lei.

De asemenea, veniturile suplimentare apărute ca urmare a creşterii cererii pentru alte categorii de produse ar putea fi de aproximativ 700 milioane lei. E vorba de fructe, legume, ulei, orez, făină, mălai, paste, produse de igienă etc.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns