Image 1
Image 2

Românii sătmăreni nu sunt invitaţi la “Duminica în familie” din Grădina Romei

Românii sătmăreni nu sunt invitaţi la “Duminica în familie” din Grădina Romei
Românii sătmăreni nu sunt invitaţi la “Duminica în familie” din Grădina Romei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Românii sătmăreni nu sunt invitaţi la “Duminica în familie” din Grădina Romei

Organizată de “Tineretul Maghiar”, finanţaţă de Primăria Satu Mare cu aproape o sută de mii de lei, “Duminica în familie” (sau Weekend-ul Familial) este una din manifestările din municipiul Satu Mare dedicată, după cum se vede, exclusiv maghiarilor.

În mod normal ar trebui ca şi românii din Satu Mare să aibă o sărbătoare asemănătoare, finanţată tot de Primăria Satu Mare. De ce? Pentru că şi românii sunt contribuabili. Fiind majoritari, cu siguranţă populaţia românească contribuie cu mai mulţi bani la veniturile Primăriei Satu Mare decât populaţia de etnie maghiară, minoritară.

Peste câteva zile, nu ştim exact când pentru că nu s-a anunţat în mod oficial, se vor organiza Zilele oraşului Satu Mare. Acolo, după câte ştim noi, de asemenea, nu sunt invitaţi românii din Satu Mare.

Dacă aşa este la modă, dacă aşa sunt vremurile, nu ne rămâne decât să le dorim maghiarilor distracţie plăcută.

24 de comentarii

 1. “In UE sunt peste 20 de limbi oficiale”
  În România este una singura, nenicule!

  “Ne meritam si soarta si politicienii”
  Da, tu îţi meriţi soarta. Ai rămas la fel de înapoiat ca acum… “1000 ani”, vorba voastră!

 2. Cata ura si frustrare! A stat cineva sa verifice cine vorbeste sau nu limba maghiara? A scris undeva ca cineva nu e primit cu drag? Biata Mariana saraca a plecat cica pt sa se vorbea alta limba. Ei si ce? In UE sunt peste 20 de limbi oficiale, ce e rau in asta? Daca era organizat de Tineretul roman, inseamna ca nu intra nimeni care stie o limba straina? Politicienii rad si se bucura vazand atata dobitocenie umana! Ne meritam si soarta si politicienii. Rusine voua care nu ati invatat nimic in mediocra voastra vizita pe asta planeta.

 3. Ieri am scris un comentariu care nu mi-a apărut aici, am fost cenzurat, în care am arătat ca viitorul judeţului Satu Mare stă în două persoane: Mircea Govor şi Adrian Cozma. Dacă PSD şi PNL se înţeleg şi merg împreună UDMR nu mai poate câştiga toate funcţiile importante din judeţ. Asta este soluţia să nu mai fim noi românii majoritari trataţi ca nişte minoritari în propriul nostru judeţ.
  Dacă cei doi, Govor şi Cozma, nu se înţeleg afară cu ei!
  Atâta am vrut să spun.

 4. Nu domnule #usu. Pe pagina primăriei SM ar fi trebuie să se scrie TOTI SĂTMĂRENII SUNT INVITATI SA PARTICIPE LA SPECTACOL În GRADINA ROMEI.
  Simţi când nu eşti bine venit undeva. Eu sunt unguroaică şi am vorbit cu prieteni romani vecini care au fost acolo şi s-au simţit străini în oraşul lor.
  Inteleg ca a fost vorba despre bani publici.
  Despre asta este vorba.

 5. Incapacitatea unora de a nu intelege realitatea in care traim conduce la asemenea extrapolare a unor evenimente. Consecintele sunt de nebanuit si pe termen lung . Reintroducerea alegerilor in doua tururi este solutia. Sistemul electoral actual este depasit.U D M R face ce crede ca-i mai bine pt alegatorii lor . Nu trebuie sa ne suparam pe ei . Cadrul legislativ le permite . Cand cei care iti dau masura valorii sunt sub nivelul tau suporti consecintele. << POPORUL NU GRESESTE NICIODATA ".

 6. La început am crezut ca muzica vine din centru însă apoi mi-a spus un vecin ca este din grădina Romei unde maghiarii isi tin ziua.
  mult zgomot de s-a auzit pina în micro-16 de ne-a nebunit două nopţi.

  O sărbătoare esclusiv ungureasca ca sa ne arate că grădina Romei este numai a lor.
  Să le fie cumva la nas ca prea şi-l poartă pe sus.

 7. Revin: romanii sa desemneze candidat unic la Primăria Satu Mare. Dacă Govor (aliatul UDMR pe plan local) îl trimite pe Coica sau Roca sa candideze (sau pe altcineva de la PSD) înseamnă că a bătut palma cu UDMR iar sătmărenii vor fi iar păcăliţi cum au fost păcăliţi în 2020.
  Trebuie negocieri PNL-PSD-USR pentru desemnarea unui candidat unic.

 8. Revin ca să spun tot: când am ieşit din grădina Romei un bărbat văzând că trag de copii să plecăm m-a întrebat ce s-a întâmplat şi eu i-am spus că acolo sunt numai unguri. Bărbatul acela cred ca a scris la ziar ca sărbătoarea aia este numai pentru unguri. Îmi pare rău.

 9. De ce trebuie instigata lumea buna. Eu nu am vazut nici la Sambra oilor ,nici la gradina romei nici la zilele orasului un politist un jandarm sau vreun gard sau orice obstacol care ar fii oprit pe cineva sa treaca (fie el maghiar,roman , ucranian sau orice altfel de etnie).
  Deci o rugaminte de la un cetatean daca imi permiteti NU MAI SEMANATI URA INTRE OAMENI.
  Din punct de vedere politic toti sunt la fel nu conteaza culoarea toti isi inbogatesc buzunarele pe seama nostra.

 10. Am fost cu copiii în parc şi am auzit acolo vorbindu-se numai ungureşte. Am plecat repede ca să nu se vadă ca suntem români că copiii mei vorbeau tare româneşte că nu ştiu ungureşte.
  Nu m-am simţit deloc bine, de ce să nu spun?

 11. Românii NU AU un candidat, deoarece clasa politică românească este lacomă, divizată şi putredă până în adâncul sufletului!!!
  Din păcate, am promis că nu mai votez candidaţi din partea PNL, până nu se desbară de ciuma roşie şi de ciuma portocalie, iar ciuma roşie nu o votez din principiu, fiind garanţii criminalului Iliescu Ion!!
  Rămân foarte puţine alternative!!
  Scoateţi la înaintare persoane noi, necompromise, că supozitoare şi ciumaţi nu mai votăm!

 12. Cum gandeste un alegator udmr:
  Un votant udmr sătmărean prinde în Someş peştişorul de aur. Normal, primeşte oferta cu cele 3 dorinţe.
  -Să iasă kereskenyi primar!
  -Bă, dar zice lumea că fură, că minte…
  – Dorinţa mea, fac ce vreau.
  Bun. A doua dorinţă?
  – Să mai iasă o dată kereskenyi primar!
  -Bă, ej nebun? Am înţeles o dată, dar de două ori? Am mai zis ce spune lumea, că fură, că minte…
  – Dacă nu faci cum zic, nu-ţi dau drumul.
  -OK, fie cum vrei tu… A treia dorinţă? Să nu spui că vrei şi al treilea mandat că nu te cred.
  – Ba da. Să iasă a treia oara kereskenyi primar.
  -Bun, fac cum zici, dar explică-mi te rog de ce să fie primar unul despre care lumea zice că fură şi minte, inclusiv pe voi maghiarii?
  – Ne fură şi minte pe noi, maghiarii, dar pe români care sunt dublu la număr îi fură şi minte de două ori mai mult!

 13. Bine ca niste romani primitivi si nesimtiti, neinvitati fiind , totusi au participat nu demult la Carei la perturbarea dezvelirii statuii poetului maghiar Kölcsey Ferenc, ( originar din Sauca… ) autorul imnului Ungariei ! , si au huiduit-o pe doamna Novak Katalin presedinta Ungariei !!!. Totodata, in perioada primarului venetic oltean Coica de Ziua Orasului nu a fost invitat nici macar o singura formatiune maghiara ( ungara) . Si asta merita de precizat !!!!….ca sa nu se uite……ca eu nu am uitat. Asta cum ar trebui considerat/interpretat ?. Romanii civilizati sunt bineveniti si la acest eveniment !.

 14. Ar fi cazul ca romanii din Satu Mare sa aibă candidaţi comuni la următoarele alegeri locale din 2024. Asa au procedat la Bihor, unde în 2020 Ilie Bolojan l-a scos pe tuşă pe reprezentantul UDMR Pasztor Şandor, cel care din funcţia de preşedinte CJ Bihor trimitea din Africa vederi pe care semna “Pasztor Sandor from Hungary”.

Lasă un răspuns

Connect with