Image 1
Image 2

ZILE LIBERE

Românii se pregătesc pentru minivacanța de 1 Decembrie

Restaurantele fac ultimele pregătiri pentru primirea turiștilor, dar și unitățile de cazare sunt în grafic cu ultimele detalii pentru ca românii și străinii călători să se simtă minunat în minivacanța de 1 Decembrie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cele patru zile libere, incluzând 30 noiembrie – când îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, 1 Decembrie – Ziua Națională, precum și cele două zile de la sfârșitul de săptămână, le prilejul românilor să petreacă un minisejur departe de casă, într-o stațiune sau într-un oraș cu semnificație și importanță istorică pentru neamul românesc.

 

 

Sunt alese, de regulă, acele orașe unde se organizează parade militare fastuoase, dar preferințe sunt și pentru hotelurile și pensiunile din zonele turistice.

Tour operatorii au pregătit pachete turistice care cuprind, pe lângă cazare, masa festivă de Ziua Națională, dar și activități de relaxare.

 

 

Printre cele mai căutate destinații pentru acest final de an se numără stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și cele balneare, susțin reprezentanții agențiilor de turism.

Locurile de cazare din Poiana Brașov au fost ocupate aproape în totalitate pentru minivacanță de 1 Decembrie. Restaurantele fac ultimele pregătiri pentru primirea turiștilor.

 

 

 

Dacă unii operatori s-au pregătit cu diferite feluri de mâncăruri tradiționale și cu mese festive, alții stau foarte bine la capitolul relaxare. Saunele, piscinele, piscinele cu apă sărată sau apă termală sunt la dispoziția clienților, iar prețurile încep de la 400 – 450 de lei pe noapte.

 

 

Desigur că sunt pregătite și pachete cu oferte, astfel încât hotelierii să-i determine pe turiști să aleagă un număr cât mai mare de nopți în unitatea de cazare.

În total, angajații de la stat și unii dintre cei din companii private vor avea patru zile libere.

 

 

În acest an, data de 30 noiembrie pică joia, urmată de Ziua Națională, 1 decembrie, vineri – ambele zile libere legale, după care urmează cele de weekend.

 

 

Ziua liberă din 30 noiembrie – Sfântul Andrei, ocrotitorul României

 

 

În 30 noiembrie, este sărbătorit Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, considerat Ocrotitorul României, Apostolul românilor sau creştinătorul poporului român. Numeroase biserici şi mănăstiri l-au luat ca ocrotitor, prăznuindu-l în fiecare an.

 

 

 

Data a fost consacrată ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, prin Legea nr. 147 din 23 iulie 2012, adoptată de Senatul României, în 23 noiembrie 2011 şi de Camera Deputaţilor, în 26 iunie 2012, iar apoi promulgată prin Decretul nr. 517 din 20 iulie 2012 al Preşedintelui României.

 

 

Această zi a fost instituită ca zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează, în urma demersurilor repetate ale Bisericii Ortodoxe Române adresate Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului României.

 

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns