Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Romanii vor cheltui peste 6 milioane euro pentru petrecerea Pastelui in statiuni din Romania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aproximativ 65.000 de romani vor petrece Pastele intr-o unitate turistica din Romania, iar cheltuielile acestora vor depasi 6,1 milioane euro, potrivit unui comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Numarul turistilor romani este in crestere cu 8-10% fata de anul trecut.

Pretul unui sejur achitat de un turist roman este, in medie, de 94 de euro, relateaza Agerpres.

“Pensiunile rurale sunt, si in acest an, in topul preferintelor romanilor si au atras aproximativ 40.000 de turisti. Cele mai solicitate destinatii raman zonele cu traditie, respectiv Bran-Moeciu, Bucovina, Neamt, Vrancea, Sibiu si, mai nou, Oltenia de sub munte, unde rezervarile au depasit 80% din capacitatea de cazare”, se precizeaza in comunicatul citat.

Pe locul doi se afla statiunile montane, cele mai solicitate fiind unitatile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 75%. De asemenea, s-a inregistrat o crestere a cererii si pentru celelalte statiuni montane, unde se inregistreaza un grad de ocupare de 65%.

Pe de alta parte, litoralul nu este o destinatie solicitata pentru petrecerea sarbatorilor pascale. Cu toate ca peste 5.000 de locuri sunt incalzite in hoteluri, au fost rezervate doar 500 de locuri. Cautate, sunt, insa, statiunile balneoclimaterice, unde aproximativ 9.000 de turisti au ales sa-si petreaca Pastele. Alte 200 de locuri au fost rezervate in hotelurile din Delta Dunarii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

59 de jandarmi sătmăreni au fost avansaţi în grad

Ziua de 31 iulie, reprezintă pentru cadrele militare jandarmi, o zi de împlinire şi de bucurie în acelaşi timp, deoarece alături de Ziua Armei şi de celelalte sărbători din cursul anului, este ziua în care după îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi parcurgerea stagiului în grad, militarii jandarmi sunt avansaţi în treapta ierarhică următoare.