Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Rudel Obreja vrea să organizeze o gală de box profesionist în Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

De la ora 17 este invitatul emisiunii Panoramic Sportiv cu Florin Mulcuțan și Viorel Plosca

În județul nostru s-a aflat zilele trecute conducerea Ligii Profesioniste de Box din România, reprezentată de președintele Rudel Obreja, respectiv vicepreședinții Florin Mulcuțan și Viorel Plosca. Pe toți trei i-am avut invitați în emisiunea Panoramic Sportiv pe care o puteți vedea azi la Informația TV. În rândurile următoare vă prezentăm câteva din răspunsurile lui Rudel Obreja extrase din emisiune.

– Cum a trecut anul 2020 pentru Liga Profesionistă de Box?
– N-au fost prea multe evenimente în boxul profesionist. Am avut o gală profesionistă, câteva meciuri, câțiva sportivi care au boxat în străinătate, pe unde s-a mai putut ține câte o gală. Cel mai bun lucru care s-a întâmplat a fost meciul lui Viorel Simion, din octombrie, la Kiev. Dată fiind situația socială cu această nebunie care înseamnă Covid-ul, au lipsit competițiile, posibilitatea noastră de a putea să ne desfășurăm, motiv pentru care lăsăm în urmă, cu bucurie, faptul că a trecut 2020, și deocamdată ne uităm în față, să vedem ce avem de făcut. La ședința noastră de bilanț nu am avut foarte multe de discutat, în privința a ceea ce a fost. Dar avem foarte multe lucruri pentru viitor.

– Ce vă propuneți pentru 2021?
– Sunt un om pragmatic și nu prea încep cu “dacă”. Când îți propui ceva trebuie să reușești. Acum spun “dacă” pentru că nu știu ce va fi din punct de vedere social. Din cauza Covid-ului nu avem posibilitatea să ne exprimăm, să ne manifestăm public, să organizăm competiții, sau să aducem sportivii la competiții, mai ales cu publicul în sală. Boxul fără public este trist, dezolant. În momentul în care restricțiile vor fi înlăturate, atunci vom da și noi drumul la treabă. Contează foarte mult să vedem ce se întâmplă cu Olimpiada, cu sportivii de acolo, după care ei cred că vor veni la noi, în boxul profesionist și vom avea eroi pe care să-i vindem dumneavoastră, televiziunilor și publicului implicit.

– Considerați că autoritățile au luat măsurile bune privind lupta de combatere a acestui virus?
– Eu sunt un înverșunat adversar al nenorocirilor care se întâmplă… să arunci în aer o economie mondială. Sigur că sunt și dedesubturi greu de pătruns. Pentru mine, această mască pe stradă și toate restricțiile sunt partea unui scenariu care nu are nimic de-a face cu bunăstarea oamenilor. Eu nu cred că puteți să-mi arătați un regim, un guvern care în ultimii 30 de ani chiar au luat măsuri pentru populație. Sunt minciuni! Ei ajung acolo din interese de grup și de bani și fac lucrurile pentru ei. Măsurile nu sunt pentru oameni. Nu poți să mă pui să merg cu masca pe stradă, nu poți să-mi interzici să merg să fac sport, nu poți să mă amendezi continuu și să vii cu biciul pe mine. Asa nu înseamnă că mă conduci! Hai să văd dacă ai niște măsuri care să-mi ajute imunitatea, care să mă ajute să mă feresc, să-mi aduci niște variante optime la tratament, la prevenire, nu să pui biciul pe noi, să te legi că lumea nu are mască pe stradă. Asta nu ține și nu protejează pe nimeni. Dimpotrivă, face rău! Puținii specialiști care au avut curajul să vorbească despre asta, au spus lucrurile astea… Pentru mine, măsurile luate fac rău.

– De ce credeți să s-a dat drumul atât de greu sportului din România?
– Agenda nu mai este făcută în România, ci la nivel mare. Noi suntem, din păcate, niște oameni care jucăm după o partitură scrisă de alții și umil ne supunem acestor nenorociri. Sportul, care este elementul principal în sănătatea oamenilor, tocmai în ăla ai lovit. Apoi educația, copiii au fost împiedicați să meargă la școală, dar este evident, spun statisticile, datele medicale, că nu împietează prezența copiilor și nu au efect în creșterea cazurilor de Covid, prezența lor la școală. Și atunci, tu îi oprești pe copii? Aici se lovește în empatie, în relațiile sociale, în interacțiunea dintre oameni. Sistemul imunitar se consolidează prin intermediul interacțiunii dintre oameni. Așa învață corpul să se apere! Ei ce fac? Ce ne spun? Stați în casă, nu interacționați, adică fiți vulnerabili, ca să fim apoi dependenți de un guvern care are banii și care ne dă și nouă să lăsăm capul jos.

– Liga Profesionistă de Box a fost înființată în anul 2013. Ați fost împiedicați să vă îndepliniți unele obiective?
– A fost o pondere destul de importantă în piedicile pe care Federația le-a pus în cei 7 ani. Au mai fost și chestiuni conjuncturale care nu ne-au permis să ducem lucrurile acolo unde ne-am fi dorit. Avem mult mai mult potențial decât am putut arăta. Dacă până la urmă lucrurile vor converge până la un efort comun, cu siguranță boxul românesc va avea de câștigat. Boxul amator este o pepinieră pentru boxul profesionist, iar boxul profesionist reprezintă speranța, împlinirea sportivilor de la boxul amator. În boxul amator nu prea se câștigă bani, în boxul profesionist sunt bani mulți. De ce să nu ne unim forțele? Doar pentru orgolii?

– În alte țări există o relație mai bună între Federație și Ligile Profesioniste?
– În alte țări, lucrurile astea se întâmplă prin respect. Se respectă fiecare și permite fiecăruia să dezvolte și să-și desfășoare activitatea conform cu menirea lui. Când se poate, există sprijin. În general, lucrurile sunt despărțite în așa fel încât să nu existe un amestec. La noi s-a perpetuat o mentalitate veche. Intrăm în niște chestiuni de organizare a sportului. După 1990, România a plecat după un sistem care permitea federațiilor naționale să aibă control la nivel regional, local. Astăzi, sistemul nu mai este același. Tu ca federație sau ligă nu prea mai ai implicare pentru că nu poți să te duci unde nu finanțezi. La vremea respectivă federațiile finanțau cluburile. Era un alt sistem. Au trecut 30 de ani și nu ne-am deșteptat, nu ne-am dezmeticit. Încă sunt multe lucruri de făcut.

– Are rost un meci de box fără spectatori, ori doar cu telespectatori?
– Nu, nu. Am urcat de 230 de ori în ring, în calitate de sportiv, și de alte sute de ori în calitate de oficial. Trăiești pentru oameni, trăiești împreună cu oamenii! De asta vă spun că sunt foarte supărat pe ce se întâmplă! Noi trebuie să trăim în continuare cu adevărat. Ok, suntem oameni, se moare, asta e viața. Dar, înainte de toate, se trăiește! Dumnezeu ne-a lăsat viața, bucurie, trebuie să ne bucurăm, să încercăm să facem lucruri împreună. Nici nu vreau să mă gândesc că va continua mascarada asta cu box fără public. Vreau să fim din nou toți pe stadioane, să avem grijă fiecare de celălalt, pentru că nu e doar Covid-ul ăsta. Există boli mult mai periculoase, de care se moare mult mai mult.

– Când reveniți la Satu Mare?
– Înainte să vin la Informația TV, Florin Mulcuțan m-a dus prin centrul orașului, unde este un loc, lângă palat, unde m-am aprins și am văzut deja mii de oameni. Putem organiza un turneu și să facem din Satu Mare atracția Europei pentru câteva zile! Cu bani puțini putem face lucruri extraordinare, oamenii să se bucure. De asta avem nevoie, nu de măști pe față și să stăm îmbufnați. Să organizăm o gală în Piața 25 Octombrie din Satu Mare ne trebuie în jur de 3 luni de zile. Depinde și de ce suport și sprijin avem, din partea autorităților și din partea factorilor economici, locali, regionali. În funcție de buget, acolo va fi și nivelul galei.

Întreaga emisiune alături de conducerea LPB se poate vedea azi pe postul Informația TV, de la ora 17:00, ori pe www.informatiatv.ro/live și paginile de Facebook Informația Zilei și Informația TV.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Idea este foarte buna. Gala de box se va organiza in Satu-Mare daca factorii economici corespund si sunt potrivite de buzunarul lui Rudel . O suta de mii de Euro sau doua sute de mii provizion? Oameni ca el nu se satura de bani (furati) niciodata. Pentru asemenea evenimete UE acorda MULTI bani, deci nu se poate urmarii pentru ce au fost cheltuite milioanele de Euro, rezultatul : “afaceri” sportive de performata superiora.

Lasă un răspuns