Ingrediente:
600 g de bacon feliat subțire, 1 kg de brânză de vaci, 4 linguri de făină, 4 ouă, o legătură de frunze de mărar sau un plic de pulbere de mărar uscat, 4 căței de usturoi, sare, un vârf de cuțit de zahăr (nu în mod obligatoriu)
Mod de preparare:
Într-un bol se pune brânza și făină. Amestecăm cu ajutorul unui mixer, pe urmă adăugăm ouăle și mărarul tăiat mărunt. Amestecăm totul foarte bine până la omogenizare. Adăugăm usturoiul zdrobit, condimentăm cu sare și piper și amestecăm foarte bine. Din umplutura pregătită anterior, formăm biluțe sau batonașe cât încape într-un pumn. Dacă vrem să aibă forme de biluțe, atunci din două felii de bacon formăm o cruce. În mijloc, adăugăm o bilă de umplutură, pe urmă o acoperim cu marginile rămase libere. Procedăm la fel cu restul de umplutură și de felii de bacon, sau dacă le facem batonașe, pur și simplu le rulăm. Prăjim pachețelele într-o tigaie încinsă cu ulei, sau le ungem cu puțin ulei, le așezăm pe o tavă antiaderentă, ori în formă de muffin și dăm la cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute.
Fii primul care comentează