Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRAGEDIE ÎN LUMEA VOLEIULUI

Ruxandra Dumitrescu a încetat din viață

Ruxandra Dumitrescu a încetat din viață
Moartea sa a lăsat o adâncă durere în comunitatea sportivă și a fost marcată de un omagiu solemn din partea celor care au cunoscut-o și au admirat-o.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

A încetat din viață Ruxandra Dumitrescu, numărul 9 care a devenit un idol la Panathinaikos! Echipa a omagiat-o retrăgând tricoul său în semn de respect

Ruxandra Dumitrescu, o voleibalistă care a avut un impact deosebit în lumea sportului, a pierdut lupta cu viața la vârsta de doar 46 de ani. Aceasta a reprezentat atât naționala României, cât și naționala Greciei, participând inclusiv la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

Născută în Galați, și-a început cariera în prima ligă la Dacia Pitești, pentru ca apoi să se transfere în Grecia, unde a devenit căpitanul echipei Panathinaikos Atena și una dintre cele mai valoroase jucătoare la Jocurile Olimpice de la Atena în 2004.

Într-un gest de adânc respect, echipa Panathinaikos a decis să retragă tricoul cu numărul 9 în momentul în care Dumitrescu și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă.

“O veste cutremurătoare în lumea voleiului feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei”, a anunțat Federația Română de Volei pe pagina oficială de Facebook.

Ruxandra Dumitrescu a adunat o serie impresionantă de trofee în cariera sa, inclusiv șase titluri de campioană și cinci Cupe ale Greciei între 2003 și 2010, devenind un idol la Panathinaikos. Ea deține și recordul Greciei pentru cele mai multe cupe câștigate, opt la număr.

În viața personală, Dumitrescu a fost căsătorită cu Alexandros Nikolaidis (decedat în 2022), fost campion mondial și european la taekwondo, desemnat sportivul anului 2008 în Grec

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns