Image 1
Image 2

FOTBAL ROMÂNESC

S-a lansat filmul„Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur“

S-a lansat filmul„Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur“
Miercuri seara, la Cinema City AFI din Cotroceni a fost proiectat pentru prima dată, în mod oficial, filmul "Hai, România - Povestea Generaţiei de Aur".
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lansarea a avut loc în prezenţa foştilor internaţionali români care în 1994 reuşeau cea mai mare performanţă a echipei naţionale, atingerea sferturilor de finală ale Cupei Mondiale.

 

 

La premieră au fost prezenţi printre alţii foştii fotbalişti Ionuţ Lupescu, Gheorghe Mihali, Florin Prunea, Bogdan Stelea, Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Marius Lăcătuş, Florin Răducioiu. Nu au fost prezenți la această lansare patru dintre componenţii “Generaţiei de Aur”, Gheorghe Hagi, Ioan Ovidiu Sabău şi Dorinel Munteanu, în prezent antrenori și care au avut programate meciuri oficiale cu echipele lor sau, cazul ultimului, din motive medicale.

 

 

Al patrulea absent, marele absent zicem noi, a fost sătmăreanul Daniel ”Didi” Prodan plecat mult prea devreme dintre noi.

 

 

Filmul “Hai, România! – Povestea Generaţiei de Aur” a fost realizat la inițiativa câtorva dintre jucătorii acelei generații care a adus cele mai mari satisfacții iubitorilor de fotbal din România, generația anilor 1980-2000. A fost o perioadă în care echipa naţională a României a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA şi a reuşit performanța de a se califica de trei ori consecutiv la Cupa Mondială (1990-1994-1998) şi două calificări consecutive la două Campionate Europene de fotbal (1996 şi 2000).

 

Daniel Prodan a jucat pentru chipa națională de fotbal a României în 51 de partide și a fost prezent la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European din 1996.

 

 

Vă reamintim că meciul de retragere al Generației de Aur va avea loc pe data de 25 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30. Biletele au fost pusedeja în vânzare, se poat achziționa online, iar prețurile acestora variază între 40 de lei la peluză și 250 de lei la Tribuna 1 VIP.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Superliga României la fotbal ocupă locul 25 în Europa în topul banilor încasați

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with