Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

STRATEGIE

S-a lansat Strategia Împotriva Traficului de Persoane

S-a lansat Strategia Împotriva  Traficului de Persoane
Peste 500 de cetăţeni români sunt identificaţi anual ca victime ale traficului de persoane, iar aproximativ jumătate dintre aceştia sunt copii sau tineri, a transmis luni premierul Marcel Ciolacu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Precizările au fost făcute cu ocazia lansării noii Strategii Naţionale Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2024-2028. Conform unui comunicat transmis de guvern, lansarea strategiei reprezintă “un moment semnificativ” în lupta împotriva criminalităţii organizate.

 

 

Documentul reprezintă rezultatul implicării Comitetului Inter-ministerial de Coordonare Strategică Inter-sectorială a Luptei împotriva Traficului de Persoane, a partenerilor strategici naţionali şi internaţionali şi a societăţii civile. Noua strategie îşi propune “să fie mai eficientă, adaptată la realităţile contemporane şi orientată către rezultate”, transmite sursa citată. La nivelul Uniunii Europene, România este “parte a eforturilor de combatere a traficului de persoane realizate sub coordonarea Europol”, a menţionat, în intervenţia sa, secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu.

 

 

La rândul său, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a subliniat rolul campaniilor de informare în lupta anti-trafic. Agenţia a fost înfiinţată în martie 2006, cu scopul de a consolida eforturile instituţiilor de stat pentru a lupta împotriva traficului de persoane.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with