Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a receptionat reteaua de apa din Terebesti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Receptia retelei de apa potabila la Terebesti
Receptia retelei de apa potabila la Terebesti

    Consiliul Judeţean Satu Mare in parteneriat cu primaria comunei Terebesti si Apaserv Satu Mare a finalizat proiectul de extindere a retelei de apa Gelu -Terebesti.

    Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Árpád, insotit de prefectul Cristian Sasu, consilierul judetean Kovacs Mate, directorul Apaserv, Ioan Leitner, si primarul comunei Terebesti, Gavril Vint, au participat joi, 26 aprilie, la punerea in functiune a conductei de apa potabila din Terebesti.

Prin realizarea acestei investitii, in valoare de 217.000 lei, peste 211 gospodarii (aprox. 700 locuitori) vor beneficia de apa potabila de buna calitate, localitatea Terebesti ajungand astfel la un nivel european de civilizatie si confort.  Lucrarile au constat `n executarea a 4,5 km de conducta de apa, prin care localitatea Terebesti s-a racordat la sistemul de alimentare cu apa din Gelu.

Trebuie mentionat faptul ca au fost realizate si lucrari de decolmatare a sistemului de apa, fiind curatita toata reteaua de conducte din comuna pentru ca apa sa fie de calitate buna.

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Árpád, a declarat ca scopul realizarii acestei retele de apa este imbunatatirea conditiilor de igiena si sanatate a locuitorilor comunei.

„Dupa cum prea bine cunoasteti situatia, apa potabila  furnizata pana in prezent in reteaua Terebesti a avut probleme privind calitatea, datorita continutului mare de fier, punand in pericol sanatatea locuitorilor din Terebesti. Pe langa lucrarile de extindere a retelei de apa, a fost curatata reteaua veche, a caror conducte erau colmatate. Multumesc domnului primar Vint Gavril pentru sprijinul acordat si pentru coordonarea lucrarilor de executie”,  a declarat Csehi Árpád.

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare a anuntat ca sumele colectate din taxa de concesiune a retelei de apa din judet in contul de intretinere si dezvoltare vor fi folosite pentru continuarea lucrarilor de modernizare a retelelor de apa din toate localitatile judetului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns