Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Salată de fasole cu piept de pui

Salata modernă cu piept de pui afumat combină fasolea, ceapa verde, roșiile cherry și alunele, servită cu un sos vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit, reprezentând o reinterpretare inovatoare a clasicelor salate de fasole.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reteta aceasta, deși pare a fi o invenție recentă, trage de fapt rădăcini dintr-un trecut culinar bogat, evoluând din simpla salată de fasole cu carne. În trecut, combinația de fasole și carne servea drept o masă sustenanță, oferind un echilibru între proteinele animale și cele vegetale, fiind o opțiune preferată în rândul lucrătorilor și țăranilor datorită valorilor nutriționale ridicate și costului relativ scăzut.

 

 

Pe măsură ce gastronomia s-a dezvoltat și accesul la o varietate mai largă de ingrediente s-a îmbunătățit, bucătarii și gospodinele au început să experimenteze cu diferite tipuri de carne, metode de gătit și ingrediente, inclusiv condimente și citrice exotice. Astfel, salata tradițională a fost reinventată în numeroase variante, adaptându-se gusturilor moderne și preferințelor pentru mâncăruri mai ușoare și mai sănătoase.

 

 

Versiunea prezentată îmbină savoarea distinctă a pieptului de pui afumat cu prospețimea fasolei și a legumelor, adăugând o notă de originalitate prin sosul vinegret aromatizat cu zeamă de lămâie și grapefruit. Alunele adaugă un strat suplimentar de textură și gust, transformând această salată într-un fel de mâncare complex și satisfăcător.

 

 

 

 

 

Ingrediente: 

400 g piept de pui afumat, 2 linguri de fasole boabe fiartă, 250 g fasole păstăi fiartă, 2 fire de ceapă verde, 400 g roşii cherry, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri zeamă de grapefruit, 1/2 linguriţă de zahăr, frunze verzi de ţelină, 50 g alune, sare, piper.

 

 

 

Mod de preparare: 

Pieptul de pui afumat (fără pieliţă) se taie felii mici şi subţiri, acestea se pun într-un castron. Se adaugă boabele şi păstăile de fasole fierte. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie inele, care se pun în castron împreună cu roşiile cherry spălate şi tăiate în patru. Uleiul, zeama de lămâie şi de grapefruit, zahărul, sarea şi piperul (mai mult) se bat într-un castronel, cu un tel, până se obţine un sos vinegret omogen. Acesta se toarnă peste componentele din castron şi totul se omogenizează. Salata se lasă minimum 15 minute, ca să se pătrundă gusturile, după care se poate servi, ornată cu frunze verzi de ţelină sau alte frunze verzi după plac (sau chiar fără) şi presărată cu alune pisate mari.

 

 

 

Citește și:

 

Piept de pui umplut cu spanac

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns