Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Salată de vinete cu maioneză

Salată de vinete
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Salată de vinete
Salată de vinete

Ingrediente:

– 2 bucăţi de vinete mai mărişoare,

– o ceapă,

– gălbenuşul unui ou,

– circa 250 ml de ulei de floarea soarelui,

– o linguriţă de muştar,

– sare, piper,

– roşii, sau alte legume pentru ornat.

Mod de preparare:

Vinetele se prăjesc în coajă, la cuptor, sau dacă e posibil pe jar. Se curăţă de coajă şi se toacă bine-bine cu un cuţit din lemn sau din plastic. Nu se folosesc instrumente sau vase metalice, deoarece vinetele se oxidează, căpătând un gust iute. Din gălbenuş, muştar şi ulei se face o maioneză, ceapa se taie măruntă, sau preferabil se răzuieşte, toate acestea se amestecă şi se condimentează. Se aşează în boluri, sau direct pe pâine şi se ornează, cu roşii, frunze de salată, măsline, sau alte lefume, după gust.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Pulpe de raţă cu varză murată la cuptor

Rata cu varza, o mancare romaneasca foarte gustoasa si simplu de gatit in orice bucatarie. Rata si varza fac intotdeauna casa buna impreuna, dar combinatia aceasta intre pulpele de rata si varza e senzationala. Friptura de rață este una dintre delicatesele cu care ne putem răsfăța toamna și iarna, anotimpuri când rațele devin durdulii și au carnea dulce și suculentă. Deși unii consideră carnea de rață prea grasă, dacă este pregătită corect, friptura de rață este o delicatesă pe care o adoră toți gurmanzii. Prin urmare, minunata rață la cuptor este una dintre preferatele mele rețete de mâncare și o pregătesc ori de câte ori am ocazia.