Image 1
Image 2

Salată răcoritoare cu ton

Salată răcoritoare cu ton
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conservă de ton bucăţi, un morcov proaspăt, un ardei capia roşu şi unul galben, o ceapă mică roşie, un fir de ceapă verde, un sfert de căpăţână de varză proaspătă, câteva boabe de mazăre verde opărită, ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie, seminţe de susan.

Mod de preparare:

Tăiem legumele pe lungime, în fâşii cât mai subţiri, sau eventual, le putem răzui, tot aşa, fâşii înguste, după care le amestecăm uşor cu conserva de ton scursă în prealabil de zeamă. Aşezăm amestecul într-un bol încăpător de sticlă. Pentru prepararea dressing-ului stoarcem lămâia şi o amestecăm cu 5-6 linguri de ulei de măsline, adăugăm sare, piper şi seminţele de susan puţin prăjite. Turnăm acest dressing peste legumele deja amestecate şi asezonăm cu frunze de pătrunjel tăiate. Având în vedere că am folosit şi ingrediente cu textută mai tare, mâncarea este destul de săţioasă. Cantitatea de salată este suficientă pentru 2 persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

O IDEE PE ZI

Omletă cu spanac la cuptor

Vrei să încerci altceva? De această dată îți spunem cum să pregăteși o omletă cu spanac la cuptor. Mai mereu când cumpăr spanac proaspăt pentru spanakorizo, salvez o parte și pentru următorul mic dejun, de-o omletă!

ARHIVĂ CU REȚETE CULINARE POESIS

Bratkartoffeln (cartofi prăjiți germani)

Bratkartoffeln este un alt cuvânt pentru cartofii prăjiți germani. Acest fel de mâncare tradițional german are multe variații, unele rețete includ ceapă și ardei, în timp ce altele necesită prăjirea în ulei. În rețeta mea, vom prăji felii de cartofi și bacon până când devin perfect aurii și devin crocanți, completând totul cu un sos de oțet de mere.
Trucul acestui fel de mâncare este să-i tăiați în felii mici, astfel încât să nu dureze prea mult să se prăjească. Cuburi sau feliile subțiri, vor deveni crocante în grăsimea de slănină și vor absorbi sosul din tigaie, încărcându-se cu aromă.

Ciorbă țărănească de porc

REȚETE ROMÂNEȘTI

Ciorbă țărănească de porc cu legume

Această ciorbă bogată și aromată este ideală pentru a fi servită fierbinte, acompaniată de smântână sau un strop de oțet pentru un plus de gust. O combinație perfectă de carne suculentă și legume crocante, această rețetă îmbină tradiția culinară românească cu aromele autentice ale gospodăriei tradiționale.