Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sanatatea inimii, influentata de starea psihologica de bine

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cercetatorii au facut progrese mari privind medicamentele pentru sanatatea inimii, dar soluţia ar putea fi una mult mai simpla, releva Mediafax.
Conform unui studiu efectuat de profesori de la Harvard, starea psihologica de bine, care include fericirea, satisfacţiile vieţii si in special optimismul, poate apara inima.

“Medicina este orientata spre disfuncţii si boli. Sanatatea este mai mult decat absenţa bolii. Asa ca ne-am uitat la partea pozitiva a lucrurilor, cum optimismul si fericirea ne pot proteja de bolile cardiace”, a spus doctorul Julia Boehm, cercetator la departamentul Sanataţii Publice de la Harvard.

Boehm si colegii sai au analizat mai mult de 200 de studii din ultimii ani care priveau starea psihologica de bine si bolile de inima. Mai multe cercetari s-au orientat pe rolul bolii sau a afecţiunilor ca anxietatea sau depresia privind problemele de inima. Dar autorii noului studiu spun ca ei s-au concentrat in special pe rolul pe care optimismul il poate avea, informeaza Huffington Post.

Cercetarea a aratat ca oamenii care sunt fericiţi si optimisti se implica in activitaţi sanatoase, cum ar fi exerciţiul fizic, mananca sanatos si dorm mai mult.
Boehm considera ca rezultatul studiului este un prim pas spre a inţelege mai bine legaturile dintre comportamentul uman si bolile organismului.

Doctorul James Kirkpatrick, profesor asistent la Spitalul Universitar Pennsylvania, care nu a fost implicat in studiu, crede ca cercetarea profesorilor de la Harvard va fi relevanta cand va fi aprofundata. “Studiul ne ofera o imagine prin care inţelegem ca lucrurile sunt asociate intre ele. intrebarea e ce facem cu aceasta informaţie”, a spus el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns