Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

RESPONSABILITATEA BISERICII

Săptămâna viitoare Vaticanul va emite un nou document despre arătările Sfintei Fecioare Maria

Săptămâna viitoare Vaticanul va emite un nou document despre arătările Sfintei Fecioare Maria
Oficiul Vaticanului dedicat doctrinei va publica săptămâna viitoare un nou document privind discernerea aparițiilor mariane și a altor evenimente supranaturale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Biroul de presă al Sfântului Scaun a anunțat marți că prefectul Dicasterului pentru Doctrina Credinței, Cardinalul Víctor Manuel Fernández, va anunța vineri, 17 mai, noile norme de discernământ privind „aparițiile și alte fenomene supranaturale”. Într-un interviu acordat luna trecută pentru National Catholic Register, partenerul de știri al CNA, Mons. Fernandez a declarat că documentul va oferi „orientări și norme clare” pentru discernământ.

 

Va fi pentru prima dată în patru decenii când oficiul doctrinar al Vaticanului emite un document general despre apariții.
Papa Paul al VI-lea a aprobat norme privind „discernământul presupuselor apariții sau revelații” în 1978. Cardinalul Fernandez va lua cuvântul în cadrul unei conferințe de presă transmisă în direct din Vatican, la prânz, în ziua publicării documentului, alături de Mons.

 

Armando Matteo, secretarul secțiunii doctrinare a DDC. Biserica Catolică face apel la „mare prudență” în examinarea faptelor legate de presupusele apariții de revelații.
Potrivit normelor din 1978, este responsabilitatea Bisericii să evalueze mai întâi situația înainte de a permite devoțiunea publică în cazul unei presupuse apariții.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Papa Francisc, în pelerinaj la Fatima într-un moment “agitat” pentru lume

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns