Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SĂRITURI CU SCHIURILE

Se sare în Țara celor 1.000 de lacuri

Suntem în weekend, iar iubitorii săriturilor cu schiurile se pregătesc de două etape de Cupa Mondială din sezonul 2020-2021. După Wisla, acest sport deosebit ne duce tocmai la Ruka, în Țara celor 1000 de lacuri.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Kuusamo ne vom delecta cu două etape individuale, după ce în Polonia am avut parte și de una pe echipe.

Calificările primei etape din Finlanda au fost programate ieri, iar din totalul de 64 de sportivi, 50 s-au calificat pentru etapa de azi. Urmează apoi întrecerea de sâmbătă, ora 17Ș30, iar apoi cea de duminică, de la 16Ș30. Ambele întreceri pot fi urmărite în direct pe Eurosport 4K.

Precizăm că primul în calificările de ieri a fost Ahonen, dar nu Janne, ci fiul său mai mare, Mico, care fix ieri a împlinit 19 ani. Așadar, un cadou frumos pentru tânărul finlandez.

Purtătorul tricoului galben, de lider al clasamentului Cupei Mondiale, este pentru etapa de astăzi neamțul Markus Eisenbichler, câștigătorul etapei individuale de la Wisla.
Trambulina din Kuusamo are dimensiunea de 142 de metri, cu punctul de construcție la 120 m. Recordul acesteia este de 147,5 metri, săriți în 2017, 2018 și 2019, în ordine, de austriacul Stefan Kraft, de japonezul Ryoyu Kobayashi și de germanul Karl Geiger.

În sezonul trecut, în prima etapă s-a impus norvegianul Daniel Andre Tande, urmat de austriacul Philipp Aschenwald și de slovenul Anze Lanisek, iar cea de-a doua a fost anulată din cauza vremii potrivnice.

Despre Ruka, sau Cercul Urșilor

Ruka este o stațiune turistică situată în zona Kuusamo, Finlanda. În sezonul rece, Ruka este o destinație cunoscută printre iubitorii de schi, însă faptul că este amplasată în Parcul Național Oulanka, faimos pentru impresionatul Cerc al Urșilor sau „Karhunkierros” (traseu turistic de 80 kilometri lungime) o menține populară și în sezonul cald.

Bazat pe ”Ruka Master Plan” conceput în 1999, în luna noiembrie 2010 a fost inaugurat Satul de vacanță Ruka, zonă exclusiv pietonală. Parcarea se află în subteranul satului de vacanță, are o capacitate de 320 de locuri și a fost inaugurată în 2008.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns