Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmăreanul Csiszár Francisc laureat al Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Recent s-au decernat Premiile Mentor pentru excelenţă în educaţie pentru al şaptelea an consecutiv. Ceremonia a fost organizată la Teatrul Odeon din Bucureşti şi care l-a avut ca invitat de onoare pe violonistul Alexandru Tomescu.

Cei zece profesori şi antrenori distinşi în cadrul acestei ediţii au fost selectaţi dintre cele 250 de propuneri transmise în anul 2016.

Lista laureaţilor

Între laureaţi figurează şi sătmăreanul Csiszár Francisc, antrenor de scrimă. Alături de el au mai fost premiaţi: Nicolae Antonescu, profesor de vioară, Bucureşti; Petre Arnăutu, antrenor tenis de masă, Slatinaş Bogács Nóra Ágnes, profesoară de limbă şi literatură maghiară, Miercurea Ciucş Elvira Groza, profesoară de filosofie, Oradea; Pető Mária, profesoară de fizică, Sfântu Gheorghe; Constantin Radu, antrenor de gimnastică ritmică, Iaşi; Elena Valeria Teoteoi, profesoară de chimie, Târgu Jiu; George Florian Zamfir, profesor de muzică, Craiova şi Mihaela Eleonora Zamfirescu, profesoară de pian, Bucureşti.
Laureaţii acestei ediţii au primit câte un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ioan Nemţoi, şi câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Despre Csiszár Francisc

În vârstă de 61 de ani, Csiszar Francisc este antrenor emerit de spadă şi care în prezent se află la CSM Satu Mare. În cariera sa a “şlefuit” numeroşi sportivi, iar două dintre spadasinele care l-au propus pentru acest premiu sunt Simona Pop, campioană olimpică cu echipa la Rio şi Amalia Tătăran, proaspăt vicepcampioană europeană la tineret.

Simona Pop, campioană olimpică la spadă cu echipa României la Rio 2016, este printre cei care au depus o nominalizare pentru un Csiszar Francisc. În scrisoarea transmisă, sportiva s-a referit la rolul mentorului în viaţa discipolului, explicând: “Cariera mea de sportiv de performanţă a pornit de la faptul că antrenorul meu care m-a crescut, singurul cu care am lucrat mai bine de 13 ani din cariera mea de 19 ani, a avut încredere în mine.”

La rândul ei, Amalia Tătăran, vicecampioană europeană la spadă, a descris rolul mentorului pentru un sportiv după cum urmează: “Aceştia sunt oamenii care văd în tine mai mult decât vezi tu, şi care iau decizia de a munci alături de tine până când şi tu vei ajunge să descoperi aceea parte din tine de care încă nu eşti conştient.”

 

Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non-profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă.
Informaţiile au fost remise redacţiei printr-un comunicat de presă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Lasă un răspuns