Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satmarenii catre candidatii USL: „Va rugam sa castigati Primaria Satu Mare si presedintia Consiliului Judetean“

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
dr. Coica in timpul vizitei in piata "Somes"
dr. Coica in timpul vizitei in piata "Somes"

Vineri, 11 mai, a inceput campania electorala pentru alegerile din 10 iunie. Uniunea Social Liberala (USL) a orgaizat vineri si si organizeaza sambata si duminica o serie de lansari de candidati, intalniri cu alegatorii si alte actiuni.

De la ora 10, candidatul la Primaria Satu Mare, dr. Dorel Coica, sprijinit de cel la presedintia Consiliului Judetean (CJ), Adrian Stef, au poposit pentru aproape doua ore in piata “Somes”, unde au stat de vorba cu aproape o suta de satmareni.

 

 

Alaturi de candidatul dr. Dorel Coica, din partea PSD au mai participat dr. Radu Roca, seful sau de campanie, profesorul Ioan Pop, precum si mai multi membri marcanti ai organizatiei judetene a PSD..

Adrian Stef, la fel, a vent insotit de membri marcanti al PNL Satu Mare, printre care si actualul viceprimar, Adrian Albu sau candidatul de pe locul intai la Consiliul Local Satu Mare, avocatul Valer Bancea.

 

Satmarenii de toate etniile il vor pe dr. Coica primarul Satmarului

 

Abia s-au reunit la marginea pietei “Somes” cele doua echipe ale PSD si PNL ca satmarenii l-au asaltat pe doctorul Coica, dar si pe membrii staff-ului sau cu fel de fel de cereri. Unii au vrut doar sa dea mana cu dansul si sa-l asigure de faptul ca il sustin si ca il vor vota. Altii insa, au venit pregatiti sa-i spuna viitorului primar ce probleme au si ce asteapta de la dansul. Langa viitorul primar au stat tot timpul doi trei membri ai echipei care notau numele celui ce-si spunea pasul si problemele ridicate.

In piata “Somes” nu l-au interpelat pe doctorul Coica numai locuitori din cartierele Micro 14 si 15, ci si din alte zone ale municipiului resedinta de judet. O doamna din Satmarel, i-a adus aminte ca a promis ca va avea in vedere, ca prioritate pentru acest cartier, drumul de legatura cu Centrul municipiului, dar si apa si canalizarea.

Au fost si cazuri in care femei si barbati, mai in varsta sau mai tineri, veneau, dadeau mana cu candidatii la primarie si la CJ si le spuneau doar atat< “Vrem sa se schimbe ceva in Satu Mare asta”, fara a spune concret, ce. Sau altii care spuneau< “Va vom vota pentru copiii nostri”. Dar, la despartire, aproape toti cei cu care s-a oprit doar sa dea mana sau au discutat pret de cateva secunde, i-au promis candidatului USL la Primaria Satu Mare ca il vor vota, iar celui la presedintia CJ ca vor vota USL.

Au fost si cazuri de vanzatori dar si de cumparatori, care au dat doar mana cu cei doi candidati si, inainte ca acestia sa le spuna ceva, ii asigurau< “N-aveti frica, stim ce avem de facut”.

Cativa cumparatori de etnie maghiara pe care de altfel nu si-o ascundeau, i-au spus doctorului Coica fara ezitare ca il vor vota pentru ca sunt nemultumiti de cum arata Satmarul.

 

Satmarenii sunt chemati sa sprijine candidatii USL

 

In continuare, dupa intalnirea cu peste o suta de satmareni din piata “Somes”, la sediul PSD de pe strada :tefan cel Mare nr. 1 a avut loc o conferinta de presa.

la conferinta de presa, Ioan Pop, dr. Coica, Adrian Stef ;idr. Virgil Enatescu
la conferinta de presa, Ioan Pop, dr. Coica, Adrian Stef ;idr. Virgil Enatescu

Au vorbit reprezentantilor mass media, dr. Dorel Coica, Adrian Stef, Ioan Pop, directorul Colegiului “Mihai Eminescu” si acad. dr. Virgil Enatescu.

Doctorul Coica a spus, printre altele, ca daca va fi ales dansul primar iar Stef presedinte CJ, municipiul si judetul Satu Mare vor avea numai de castigat pentru ca guvernul USL va spijini toate proiectele, printre care unul foarte important pentru satmareni, al treielea pod peste Somes.

“Sunt membru al Consiliului local asa ca stiu ce spun< orasul este mult indatorat, asa ca nu putem realiza niciunul din obiectivele importante fara un sprijin consistent din partea guvernului. Transmit satmarenilor sa aiba incredere in noi si am constatat, in cadrul intalnirilor cu dansii, ca au incredere. As transmite doua mesaje importante. Primul este acela ca, dat fiind faptul ca in 12 mai este Ziua asistentilor medicali, doresc sa transmit tuturor cadrelor medicale un La multi ani. Al doilea mesaj se adreseaza satmarenilor care vor sa ne ajute concret< la sediul PSD avem benere pe care le pot monta pe balcoanele apartamentelor lor, sa vina sa le ceara aici, la sediul nostru”, a spus doctorul Coica.

~n continuare, dansul a vobit despre campania despre care a spus ca ar dori sa fie una civilizata. ” Noi, USL venim cu proiecte concrete, iar cei ce au adus tara in halul jalnic in care a ajuns, cei care au taiat salarii si pensii, adica PDL si UDMR sa vina in fata alegatorilor si sa le spuna de ce au facut ceea ce au facut, de ce traim din ce in ce mai rau. Premierul Victor Ponta, dupa ce i-am prezentat problemele cu care se confrunta municipiul si judetul Satu Mare ne-a spus ca ne va spijini pentru ca municipiul resedinta de judet sa cresca la nivelul pe care il merita”, a mai spus viitorul primar.

Adrian Stef a asigurat satmarenii ca USL va avea o administratie corecta atat in municipiul Satu Mare cat si in judet. Dansul a mai vorbit despre faptul ca Satu Mare a demonstrat ca modelul USL este unul de succes si a mai spus ca USL Satu Mare isi va prezenta in zilele urmatoare atat echipele cat si toate proiectele, iar satmarenii vor vedea sa toti candidatii uniunii atat la presedintia CJ, pentru functiile de primari si consilieri judetenei si locali sunt bine pregatiti, competenti si pe care satmarenii merita sa-i aleaga.

Virgil Enatescu a subliniat faptul ca, desi sunt unii care critica USL, in aceasta uniune nu diferentele de doctrina conteaza, ci scopurile comune si anume instaurarea democratiei, a legalitatii si a credibilitatii institutiilor statului.

La finalul interventiei sale, dansul a spus: “Vrem ca Satu Mare sa nu mai fie cu nimic in urma fata de Baia Mare, sau Oradea, ba chiar fata de Zalau”.

Profesorul Ioan Pop a subliniat la inceput faptul ca face parte din echipa doctorului Coica si deoarece are experienta politica (a fost deputat in Parlamentul Romaniei o legislatura – nota red) si doarece vrea sa faca si dansul ceva pentru Satmar. “S-au facut si lucruri bune pana acum, pe care desigur, le vom continua. Noi insa vrem ca toti satmarenii sa se simta bine in Satu Mare si in toate celelalte localitati din judet in care domiciliaza, pentru ca vrem sa modernizam elementele administratiei si pentru ca vrem sa realizam al treielea pod peste Somes, dar si celelalte obiective din programul care are sustinerea guvernului Romaniei. Transmit colegilor cadre didactice dar si celorlalti bugetari sa aiba incredere ca USL poate nu doar reintregi salariile, ci poate creste veniturile si poate reda demnitatea lor profesionala”, a mai spus directorul Colegiului “Mihai Eminescu”.

Si in Micro 14, dr. Coica a fost primit cu caldura, oamenii au promis ca il vor vota

De la ora 17,30, dr. Dorel Coica, impreuna cu o echipa de circa 25-30 de membri ai PSD dar si cu multi tineri, a stat de vorba cu cateva zeci de locuitori ai cartierului Micro 14.

dr. Coica in mijlocul locatarilor din Micro 14
dr. Coica in mijlocul locatarilor din Micro 14

Viitorul primar al Satmarului s-a oprit la fiecare scara a blocurilor de pe aleile cartierului, a stat de vorba cu oamenii, le-a ascultat pasurile, iar cei din staff-ul sau, au notat problemele prezentate de locatari.

Majoritatea celor cu care a stat de vorba au promis ca il vor vota, pentru ca vor sa traiasca mai bine, intr-un cartier mai curat, intr-un oras mai modern.

In acest sfarsit de saptamana, USL isi lanseaza candidatii in Tasnad (vineri), Negresti, Micula si Halmeu (sambata) si Mediesu Aurit (duminica).

De asemenea, sambata, 12 mai, de la ora 12, la Filarmonica “Dinu Lipatti”, cadrele didactice, studenti si membri ai USL se intalnesc cu Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei.

Duminica, 13 mai, de la ora 10, pe strada Botizului (in fata la “Alma Spa Center), continua actiunea de masurare gratuita a tensiunii arteriale si a nivelului glicemiei ce se desfasoara sub sigla “USL are grija de sanatatea ta”, iar luni, incepand tot cu ora 10, cortul in care se masoara cele doua niveluri se muta in statia de autobuc din piata 14 mai. Desigur, in ambele zile, cei ce vor veni la cort, vor putea sa-si spuna pasurile doctorului Coica si echipei sale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns