Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărenii sunt aşteptaţi să-şi ridice alimentele de la Uniunea Europeană

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinta de presa pe tema distribuirii alimentelor de la Uniunea Europeana
Conferinta de presa pe tema distribuirii alimentelor de la Uniunea Europeana

Acestea se distribuie în municipiul Satu Mare pe strada Jiului nr. 2, lângă Oficiul Poştal din Micro 14

Miercuri, 14 noiembrie 2012, primarul municipiului Satu Mare – dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca şi reprezentanţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare, directoarea Doina Văsuţ şi şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS – Adrian Balaj, au susţinut o conferinţă de presă pe tema derulării programului de distribuire a alimentelor de la Uniunea Europeană.

 

Produsele alimentare provenind din fondurile de intervenţie comunitare se distribuie în conformitate cu prevederile H.G. nr. 600 din 2009.

 

Categorii de beneficiari şi termen de referinţă la stabilirea listelor

 

Alimentele de la Uniunea Europeană se distribuie în municipiul Satu Mare pe strada Jiului nr. 2, lângă Oficiul Poştal din Micro 14, de luni până vineri între orele 9 şi 14. Directoarea Serviciului Public de Asistenţă Socială, Doina Văsuţ, a prezentat categoriile de beneficiari. Cele patru categorii mari sunt ale şomerilor înregistraţi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în aceasta fiind 894 de persoane. În categoria persoanelor cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate, intră 2.778 de persoane, 165 de sătmăreni beneficiari ai ajutorului social şi 2.904 persoane care au pensii sub 400 de lei pe lună. Există şi categorii noi de beneficiari din acest an, aici intrând şi veteranii şi văduvele de război. De reţinut este că şi în cazul acestor categorii noi se respectă nivelul maxim al venitului, astfel că primesc alimente de la Uniunea Europeană numai aceia care au pensii sau indemnizaţii sub 400 de lei pe lună. În ceea ce priveşte termenul de referinţă stabilit la întocmirea listelor cu beneficiarii, acesta este 31 septembrie 2012. În noile categorii intră în jur de 55 de sătmăreni, prin urmare la nivel de municipiu vor fi 7.200 de beneficiari ai acestei forme de ajutor.

 

Acte necesare la ridicarea alimentelor

 

Până în momentul de faţă şi-au ridicat produsele alimentare 350 de sătmăreni. Alimentele se distribuie la trei ghişee pentru a nu se forma cozi. Fiecare beneficiar primeşte 38 de kilograme de produse. Este vorba de 14 kilograme de făină albă, 4 kg de făină de mălai, 6 kg de orez, 800 grame de paste făinoase, 500 grame biscuiţi, 6 litri de ulei. 1 kg de fasole, 960 grame mazăre, 800 ml bulion, 800 ml roşii în bulion şi 3 kg de zahăr. Uleiul nu se află încă pe stoc, acesta urmând să fie distribuit în momentul în care ajunge în depozit.

Ca o noutate în acest an, beneficiarii trebuie să prezinte la ridicarea alimentelor pe lângă actul de identitate în original acte doveditoare că fac parte din categoria de beneficiari în care sunt încadraţi, carnet de şomer, decizie de pensie sau mandat poştal, certificat de încadrare într-un grad de handicap sau dispoziţia primarului în cazul beneficiarilor de ajutor social.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns