Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – 80 de elevi din toata tara participa la Concursul national “Prietenii naturii protejeaza pamantul”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Deschiderea festiva a Concursului national de ecologie
Deschiderea festiva a Concursului national de ecologie

Evenimentul ajuns la editia a patra e organizat de Palatul Copiilor Satu Mare

In perioada 19 – 22 aprilie 2012 orasul nostru e gazda editiei cu numarul patru a Concursului national de educatie ecologica “Prietenii naturii protejeaza pamantul”. Evenimentul este organizat de Palatul Copiilor Satu Mare si se bucura de participarea a 80 de copii si tineri din toata tara.

Vineri, 20 aprilie 2012, Casa Verde din Gradina Romei a gazduit festivitatea de deschidere a competitiei, fiind prezenti la eveniment alaturi de membrii celor 22 de echipaje, directorul Palatului Copiilor – Mircea Cacu si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare.
Concursul national este cuprins in calendarul activitatilor extrascolare, proiectul eco fiind aplicat de Palatul Copiilor prin cercul de chimie ecologie condus de profesoara Gabriela Silvasan. Parteneri ai acestui proiect sunt Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, Agentia pentru Protectia Mediului, Consiliul Judetean, Scoala “Octavian Goga” si Gradinita “Draga mea”.

La concurs participa 80 de copii si tineri de la palate si cluburi ale elevilor, scoli si licee din tara. Sunt prezente la Satu Mare echipe de elevi de la Clubul Copiilor Aiud – judet Alba, Moreni – judet Dambovita, Sighisoara – Mures, Dragasani – Valcea, Victoria – Brasov, Targu Lapus – Maramures, Motru – Gorj, Halaucesti – Iasi, Pascani – Iasi, Onesti – Bacau.

De asemenea, au reprezentanti la concursul national Palatele Copiilor Botosani – judetul Botosani, Bistrita – Bistrita Nasaud, Oradea – Bihor, Piatra Neamt – Neamt, Iasi – judet Iasi, Satu Mare, Zalau – judet Salaj, Craiova – judet Dolj si Targu Jiu – judet Gorj, respectiv elevi de la Scoala generala nr. 1 Baia Sprie – judet Maramures si Liceul Teoretic Victoria judet Brasov.
Vineri, concurentii trec prin probele de concurs, existand cinci sectiuni pentru fiecare ciclu: primar, gimnazial sau liceal. Este vorba de o proba teoretica dupa un suport de curs pe tema colectarii selective a deseurilor, proiecte de mediu, un eseu, referate si o expozitie cu obiecte confectionate in prealabil. Juriul este format din Elisabeta Bekesy – director al Agentiei pentru Protectia Mediului si presedinte juriu, consilier din cadrul Agentiei, Ramona Mirisan, si Marioara Harca – profesor de biologie la Grup Scolar “Constantin Brancusi” Satu Mare.
Sambata, concurentii vor vizita groapa ecologica de la Doba si Fazaneria Gelu, iar ora 19 e programata festivitatea de premiere a castigatorilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Narcisa Hoszu

Asculta acest articol Data naşterii: 20 februarie 1999, zodia peşti Clasa: A IX-a G, profil ştiinte sociale

Sigla Informatia Zilei

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei Satu Mare si intra in contul bisericii reformate si catolice

Construirea unui campus pentru liceele satmarene ar degreva bugetul de aceste cheltuieli

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei municipiului Satu Mare si intra in conturile Biserici Reformate ori in conturile Ordinului Surorilor de Caritate Santul Vicentiu de Paul Satu Mare.

Banii reprezinta plata chiriilor pentru cladirile unde isi desfasoara activitatea unele licee si scoli din Satu Mare. Asta fara sa luam in calcul banii investiti de municipalitate in reabilitarea acestor cladiri.