Image 1
Image 2

SATU MARE: Activităţi diverse la Zilele Culturale Partium

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe zi ce trece, tot mai multă lume dornică de distracţie, relaxare şi de revedere vine în Grădina Romei pentru a savura bunătăţile culinare şi deliciile culturale oferite publicului de în cadrul celei de a 22-a ediţie a Zilelor Culturale Partium la Satu Mare.

În primele zile, înainte de masă cei mici au fost aşteptaţi cu diverse programe distractive şi teatru de păpuşi, prezentate pe scena de la Turnul Pompierilor de către trupa Boribon al Teatrului de Păpuşi Harlekin, care i-a fermecat atât pe cei mici, cât şi pe cei mari, iar vineri, în aceeaşi locaţie, Teatrul de Păpuşi Napsugár i-a delectat cu spectacolul Frumoasa Cerceruska. Vernisajul expoziţiei de ilustraţii „Respiră doar” a lui Kürti Andrea, i-a purtat pe vizitatori într-o adevărată lume de basm. Expoziţia poate fi vizitată în continuare în incinta Muzeului de Arte Satu Mare. Artista, originară din Bogdand, consideră că este important ca volumele pe care le răsfoiesc să ofere şi o experienţă estetică cititorilor. Lucrările sale sunt unice, recunoscute prin elementele groteşti pe care le foloseşte adesea. Desenele sale detaliate şi pline de culoare îi ghidează pe cititori într-un spaţiu virtual plin de imaginaţie, pe care copiii prezenţi la expoziţie au putut, de asemenea, să îl descopere mai bine, întrucât au putut participa la o activitate de atelier captivantă cu Kürti Andrea.

După o absenţă îndelungată, anul acesta Asociaţia Culturală pentru Tineret Satu Mare şi Asociaţia Szent-Györgyi Albert au organizat din nou Întâlnirea Tinerilor Medici din Partium, cu scopul de a arăta tinerilor medici că judeţul nostru are nevoie de ei şi că la noi sunt primiţi ca acasă. A devenit o tradiţie a evenimentului ca generaţii de medici şi profesionişti din domeniul sănătăţii să se întâlnească cu conducerea spitalului şi a judeţului pentru a afla despre direcţiile de dezvoltare şi pentru a inspira sugestii. Iniţiatorul şi promototul acestei reuniuni a fost Dr. Vass Zoltán, care a reuşit să câştige încrederea şi aprecierea tuturor. La această ediţie, participanţi au adus un omagiu şi amintirii lui.

Vineri, în Grădina Romei, producătorii locali au oferit vizitatorilor cele mai frumoase şi mai delicioase produse. Pe lângă acestea, organizatorii au pregătit program de mângâiat câini, un concurs de tir cu arcul şi o mulţime de activităţi minunate şi delectante, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi bunici.

Seara Péterfy Bori & Love Band au urcat pe scena CBA din Curtea Vinului în Grădina Romei, pe scena principală Honeybeast a oferit un minunat spectacol muzical, iar Parno Grast a încheiat seara cu o petrecere uriaşă pe scena CBA.

Week end-ul va fi lafel de bogat, sau poate şi mai plin de evenimente ca şi zilele, sau ediţiile anterioare. Înainte de masă, de la ora 10.00 iubitorii fotbalului sunt aşteptaţi la Turneul Memorial Romásy János. Atât sâmbătă, cât şi duminică, printre zecile de programe interesante îşi vor face loc şi concertele unor artişti îndrăgiţi, dar şi slujba festivă şi depunerea de coroane la statuia Sfântului rege Ştefan. Suita de manifestări se va încheia cu un megaconcert NOX, pe scena Tarr Beton, în faţa Muzeului Judeţean.

Programul complet a celei de-a 22-a ediţie a Zilelor Culturale Partium puteţi studia accesând link-ul: https://shorturl.at/nyJW7. Organizatori: UDMR, Fundaţia Identitas şi Asociaţia Iniţiativa Tineretului Maghiar, alături de ONG-urile coorganizatoare şi de instituţiile partenere vă invită cu drag în Grădina Romei şi în celălalte locaţii ale Zilelor Culturale Partium să petreceţi un timp de calitate, plină de distracţie şi voie bună.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with