Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Alimentele de la UE au hranit peste 7000 de persoane

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Balaj - sef Birou Prestatii Sociale
Adrian Balaj - sef Birou Prestatii Sociale

241 mii de kilograme de faina alba, de malai, orez, paste, lapte praf si biscuiti au umplut camara beneficiarilor

Editia 2011/2012 a distribuirii de alimente de la Uniunea Europeana s-a incheiat la finele saptamanii trecute. 7.076 de locuitori ai municipiului Satu Mare au beneficiat de aceasta data de cele sase feluri de alimente acordate de UE romanilor saraci.

Dupa cum aflam de la Adrian Balaj – sef Birou Prestatii Sociale in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala Satu Mare, intreg stocul de alimente din depozitul din Micro 16, situat la parterul blocului G19 de pe strada Brandusa, a fost epuizat.

Cei mai receptivi la actiunea de distribuire au fost pensionarii

“Spre deosebire de editiile anterioare, anul acesta nu am inregistrat nici perisabilitati. S-a distribuit efectiv totul din depozit, evident apeland si anul acesta la redistribuirea alimentelor si la listele suplimentare. Pot sa spun ca din totalul categoriilor de beneficiari, somerii s-au lasat cel mai mult asteptati la ridicarea produselor alimentare. Cei mai receptivi au fost pensionarii, persoanele cu dizabilitati si beneficiarii de ajutor social”, ne spune interlocutorul.

Categorii de beneficiari

In total, in municipiul Satu Mare si-au ridicat alimentele de la Uniunea Europeana 189 de beneficiari de ajutor social, 1.281 de someri, 2.591 de pensionari si 3.015 persoane cu handicap. In total este vorba de 7.076 de beneficiari. Acestia au ridicat 91.988 kilograme de faina alba, 63.684 kilograme de faina de malai, 56.608 kilograme de orez, 11.321 kilograme de paste fainoase, 10.614 kg de lapte praf si 7.076 kg de biscuiti. La propunerea deputatilor europeni, programul de donare de alimente saracilor a fost prelungit si pe sezonul 2012/2013.

Fiecare beneficiar a ridicat de la depozit cate 34 de kilograme de produse alimentare

In municipiul nostru, listele de referinta intocmite la 30 iunie anul trecut aratau ca exista 7.100 de beneficiari. S-au facut apoi liste suplimentare, ca in fiecare an, pe care au fost trecuti alti 887 de satmareni. In total, trebuia sa isi ridice alimentele 7.897 de persoane, insa in conditiile in care nu s-au prezentat, produsele s-au redistribuit.

Fiecare beneficiar a ridicat de la depozit cate 34 de kilograme de produse alimentare< 13 kilograme de faina alba, 9 kilograme de faina de malai, 1,6 kilograme paste fainoase, 1 kilogram de biscuiti, 8 kilograme de orez si 1,5 kilograme lapte praf.
Alimentele se distribuie in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 600 din 2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din Romania.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns