Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare-CFR Calatori face consultari pentru viitorul Mers al trenurilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sucursala Transport Feroviar de Calatori Cluj, desfasoara în perioada 17 aprilie-11 mai 2012 o campanie de pregatire a planului mersului trenurilor 2012-2013.

In dorinta ca noul plan sa raspunda cerintelor unui public calator cat mai larg, la sediul Institutiei Prefectului din judetul Satu Mare, în data de 7 mai 2012, a avut loc întalnirea cu reprezentantii Regionalei CF Cluj pentru expunerea ofertei de trenuri Regio si Regio Expres.

La sedinta au participat prefectul Cristian Sasu, sef serviciu Cercetare Piata, Vanzari si Mers Tren, Nicoleta Malaescu, sef statie CFR Satu Mare, Liliana Crasnai, iar din partea SC Mondiala SA, liderul de sindicat Maria Bajan. Au mai fost prezenti reprezentantul Inspectoratului Judetean Şcolar si reprezentantii primariilor interesate.

Printre modificarile orare se numara si schimbarea orei mersului trenului care asigura transportul elevilor din comunele judetului spre municipiul Satu Mare pentru a ajunge în timp util la cursuri.

Printre putinele solicitari formulate de cei prezenti se numara reintroducerea trenului InterRegio pe ruta Satu Mare-Bucuresti. Reprezentata Cailor Ferate-Regionala Cluj a declarat ca“ momentan calea ferata e suprasolicitata si linia respectiva va putea fi reintrodusa dupa finalizarea lucrarilor de infrastructura pe tronsonul Brasov-Bucuresti”.

Sefului serviciu Cercetare Piata, Vanzari si Mers Tren, Nicoleta Malaescu a solicitat o corelare mai buna în ceea ce priveste transportul în comun al autobuzelor cu orele de sosire a trenurilor.

Prefectul Cristian Sasu a precizat ca aceasta solicitare se va transmite cat mai repede Primariei si societatii de transport.

Incepand cu luna iunie vor fi puse in circulatie trenurile pentru sezonul estival. Este vorba despre trenul cu destinatia Mangalia, care va functiona pana la finele lunii septembrie.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns