Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Consiliul local amana blocarea rotilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Neacsu - seful Serviciului pentru Siguranta Traficului
Adrian Neacsu - seful Serviciului pentru Siguranta Traficului

Joi, 26 aprilie 2012, consilierii locali satmareni s-au intalnit la sedinta ordinara din luna in curs, pe ordinea de zi fiind 16 proiecte plus punctul 17 – Diverse. Sedinta a fost condusa de consilierul Dumitru Fanea.

Inainte de a trece la vot, primarul Iuliu Ilyes a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a celor trei puncte referitoare la managementul institutiilor de cultura, in ideea ca in viitorul apropiat, dupa alegerile locale.

 

Toate proiectele aflate pe ordinea de zi in sedinta ordinara de joi au primit unda verde din partea consilierilor locali, cu exceptia unuia singur. Este vorba de Proiectul de hotarare privind modificarea Regulamentului privind activitatea de blocare a autovehiculelor stationate neregulamentar, precum si de ridicare, transport, depozitare, eliberare a autovehiculelor abandonate in municipiu.

 

Serviciul Public Siguranta Traficului nu se autofinanteaza in conditiile in care nu are instrumentele pentru a face incasari

 

In numele Comisiei juridice, viceprimarul Kerekenyi Gabor a propus de la inceput amanarea proiectului, motivand ca este nevoie de o strategie mai ampla, o strategie comuna la care sa lucreze Serviciul Public Siguranta Traficului, Politia Locala si Politia Rutiera. Amanarea acestui proiect a fost solicitata si de comisiile de servicii, respectiv buget.  Potrivit viceprimarului Kereskenyi, “nu este normal ca masinile parcate in locuri amenajate sa fie blocate, in timp ce altele care sunt parcate in locuri neamenajate sa fie trecute cu vederea”.

Primarul Iuliu Ilyes le-a explicat consilierilor ca Serviciul Public Siguranta Traficului nu se autofinanteaza in conditiile in care nu are instrumentele necesare pentru a face incasari< “Serviciul nu-l putem finanta de la bugetul local si in conditiile acestea va mai supravietui o luna cel mult sau alocam bani din buget pentru salariile angajatilor. Nu au capacitatea de a amenda si nu pot incasa. Trebuie sa hotaram ce facem cu Serviciul Public Siguranta Traficului”, a declarat Iuliu Ilyes.

 

Pro si contra

 

Sedinta ordinara a Consiliului local Satu Mare
Sedinta ordinara a Consiliului local Satu Mare

Consilierul local Masculic Csaba a fost la randul sau pentru amanarea supunerii la vot a acestui proiect, declarand ca “blocarile sunt discriminatorii. Sa se mearga pe amenda. In Cluj nu se blocheaza, se amendeaza. Ar trebui sa fie ultima masura aceasta de a bloca rotile”. Consilierul Viorel Solschi a avut alta parere, spunand ca “Serviciul Siguranta Traficului trebuie sa functioneze. Orasul intra in perioada de vara, aglomeratia va fi si mai mare. Strategia poate sa fie elaborata si in lunile care urmeaza, nu sa votam un proiect abia dupa intocmirea strategiei”.

Viorel Soschi - consilier local
Viorel Soschi - consilier local

Viceprimarul Gabor Kereskenyi a mai spus ca Serviciul ori va fi externalizat ori desfiintat, in functie de ce se va stabili prin strategia ce urmeaza sa fie elaborata< “Au instrumente in mana. Pot da amenzi. Menirea lor este sa aministreze parcarile si nu sa asigure 30 de salarii. Anul trecut am dat pentru acest serviciu 8 miliarde de lei (lei vechi)”.

 

Scapa de amenzi cei cu numere straine

 

La “atacurile” venite din partea consilierilor locali, Adrian Neacsu – seful Serviciul Public Siguranta Traficului a declarat ca in 2011 angajatii au facut peste zece mii de constatari. “Din amenzile date colectam cand le aplicam doar 15%, restul pe parcursul anului. Problema este ca amenzile le platesc doar satmarenii, fiindca masinile cu numere straine scapa si la fel scapa si cele inmatriculate in alte judete. Satmarenii accepta sistemul de parcare, iar scopul Serviciului este de a mentine sub control zona centrala”.

 

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns