Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Gradinita 6 Carei va infiinta o grupa de 15 anteprescolari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sidonia Varga, directoarea Scolii 1 Carei
Sidonia Varga, directoarea Scolii 1 Carei

Primaria va asigura cate o masa pentru 5 copii nevoiasi

 Gradinita cu Program Prelungit 6 si-a propus pentru anul scolar 2012-2013 sa inscrie copiii la gradinita foarte devreme chiar inainte de a implini 3 ani.

 

Motivul este ca ca multi parinti se intorc la locul de munca, sau pleaca in strainatate la munca pentru a le asigura copiilor lor un trai decent. Asadar, prin formarea unei grupe de anteprescolari, acesti copii ar beneficia de servicii adecvate varstei lor.

Prin urmare, pentru anul scolar urmator, Gradinita 6 Carei si-a fixat ca tinta extinderea cu o grupa de prescolari (copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani). In aceste conditii, minimum 15 copii vor beneficia de educatie timpurie. Tot din anul scolar viitor parintii copiilor vor putea opta pentru program suplimentar de limba engleza (doua ore de limba engleza zilnic).

 In prezent gradinta functioneaza cu trei grupe cu program prelungit (sectia romana, maghiara respectiv germana) si cu o grupa cu program normal (sectia germana). De mentionat ar fi faptul ca grupele sunt combinate, varstele copiilor fiind cuprinse intre 3 si 6-7 ani. De asemenea, gradinita dispune si de o sala de miscare, dotata prin proiectul “Portia de sanatate”, finantat prin Ministerul Sanatatii si de Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti.

 Oferte de inscriere

 Gradinita 6 Carei este frecventata de 80 copii cu varste diferite. In urma reinscrierilor, locurile disponibile pentru inscrierea copiilor in gradinita pentru anul scolar 2012-2013 sunt: la secţia romana – 5 locuri ; la sectia maghiara – locuri; la sectia germana – 8 locuri. La toate cele trei sectii, parintii pot opta pentru un program suplimentar de limba engleza.

 In acest scop, conducerea Scolii 1 Carei a initiat proiectul “Un start bun in viata” avand ca partener Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.

 Scopul proiectului este implementarea serviciilor de educatie timpurie de calitate, cu participarea autoritatilor locale.

 Sprijin pentru familiile dezavantajate

 Dupa cum ne-a spus directoarea Sidonia Varga, in cadrul proiectului, un compartiment al Primariei Carei va asigura contravaloarea platii a cinci mese pe zi, pentru cinci copii proveniti din familii dezavantajate din punct de vedere socio-economic.

Tot in cadrul acestui proiect se va dota o sala cu mobilierul necesar.

Am mai aflat ca un proiect similar se dezvolta si la Gradinita 1 din Tasnad.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns