Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Ieri, elevii de la Scoala “Grigore Moisil” au vizitat Complexul Philadelphia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pe Drumul Careiului la numarul 165, copiii au poposit in locul in care au avut prilejul sa afle totul despre masini
Pe Drumul Careiului la numarul 165, copiii au poposit in locul in care au avut prilejul sa afle totul despre masini

Vizita face parte din Programul “Scoala Altfel”

Pentru elevii clasei a III-a B de la Scoala “Grigore Moisil” Satu Mare, ziua de vineri a fost una extraordinar de frumoasa fiindca toate activitatile in care au fost implicati au reprezentat punctul culminant al Programului “Scoala Altfel”. Insotiti de invatatoarea lor, Ica Donca, elevii au facut o vizita la Complexul Philadelphia.
Pe Drumul Careiului la numarul 165, copiii au poposit in locul in care au avut prilejul sa afle totul despre masini. A raspuns zecilor de intrebari adresate de copii administratorul Complexului Philadelphia, Oliver Kocsis.

La magazinul de piese auto… in farmacie

Prima oprire a fost la receptie. Aici, elevii au facut cunostinta cu “nenea Attila”, care le-a explicat cum ajunge de fapt masina la service si de ce proprietarul masinii trebuie sa prezinte certificatul autovehiculului.

Elevii clasei a III-a B de la Scoala "Grigore Moisil" in vizita la Complexul Philadelphia
Elevii clasei a III-a B de la Scoala "Grigore Moisil" in vizita la Complexul Philadelphia

 

Au inteles exact cum sta treaba cu actele masinii, prezentate precum un fel de buletin sau carnetel de elev. Au mers mai departe si au intrat in “farmacia” service-ului auto, mai pe intelesul celor mari, in magazinul de piese. Cei mici au numit magazinul “farmacie”, ca doar uleiul pentru motor e un fel de siropel de tuse.

O clasa de copii isteti

S-au starnit discutii serioase pe tema pieselor de masini, administratorul Complexului Philadelphia, Oliver Kocsis, explicandu-le ca masina trebuie intretinuta permanent. E drept, copiii de la “Grigore Moisil” au avut un atu in discutia lor. Asta pentru ca inainte de a merge in vizita la Compexul Philadelphia au avut-o ca invitata la scoala pe Mirela Kocsis, cea care le-a prezentat amanuntit sigla fiecarui autovehicul.

Asa ca, nici una nici doua, copiii au scos asul din maneca si au impresionat intreaga echipa de la Philadelphia. Se vede ca le-a placut mult de tot ceea ce au invatat dimineata de la Mirela si clasa a III-a B de la Scoala “Grigore Moisil” este o clasa de copii isteti.

Lectie de mecanica si concurs de rostogolit cauciucuri

Au mers apoi in hala in care angajatii reparau cu mare spor masinile, au vazut cum functioneaza elevatorul, cu ce e el mai deosebit decat un simplu cric, ce rau fac gropile masinilor lui mami si tati, cum se face un schimb de ulei, un schimb de roti sau cum se repara motorul. Singurul lucru care nu l-au prea inteles prichindeii a fost motivul pentru care oamenii mari vor sa aiba masini cu o culoare mata, in vreme ce copiilor le plac masinutele care stralucesc.

Au mers apoi in hala in care angajatii reparau cu mare spor masinile, au vazut cum functioneaza elevatorul, cu ce e el mai deosebit decat un simplu cric, ce rau fac gropile masinilor lui mami si tati
Au mers apoi in hala in care angajatii reparau cu mare spor masinile, au vazut cum functioneaza elevatorul, cu ce e el mai deosebit decat un simplu cric, ce rau fac gropile masinilor lui mami si tati

 

Si-au lipit ochisori de geam si au vazut cum se vopseste o masina, apoi au inteles cum poate un calculator la care lucreaza Oliver sa ii comande masinii ce sa faca. Cu atat de multe cunostinte acumulate, cei mici au iesit in curte la joaca. Mirela s-a “inarmat” cu un fluier, iar Oliver cu cinci cauciucuri. S-au trasat linii si copiii au fost impartiti in cinci echipe. Concursul de rostogolit cauciucuri dintr-un capat in altul al curtii a fost o distractie pe cinste.

Momentul de derapaj controlat i-a impresionat pe copii

A fost o zi minunata si vremea a tinut atat cu gazdele, cat si cu musafirii. Demonstratiile de mecanica si tinichigerie s-au incheiat cu un derapaj controlat care intr-adevar i-a lasat pe cei mici cu guritele deschise uimiti dece stie sa faca soferul la volanul unui BMW si de fumul care iese din roti. Pentru raspunsurile corecte pe care le-au dat pe parcursul intregii zile, copiii au primit in dar mirositoare pentru masinile parintilor.

Concurs de rostogolit cauciucuri
Concurs de rostogolit cauciucuri

 

S-au simtit foarte bine la Complexul Philadelphia si s-au fotografiat in fiecare coltisor. In final, clasa a III-a B de la Scoala “Grigore Moisil” le-a oferit Mirelei si lui Oliver Kocsis, administratorii Complexului Philadelphia, o diploma pentru contributia adusa la realizarea acestei minunate activitati.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns