Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Invitati din Ungaria s-au aflat in vizita la Colegiul Tehnic “Traian Vuia”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Secventa din timpul vizitei
Secventa din timpul vizitei

Recent, Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Satu Mare a gazduit un grup de 52 de elevi si 6 profesori insotitori ai liceului “Vay Ádám” Gimnázium Syakközépiskola din Baktalórántházá, Ungaria.

Intalnirea s-a desfasurat in cadrul parteneriatului transfrontalier Határtalanul! (Fara frontiere!), parteneriat intre cele doua scoli mentionate. Acesta a vizat doua specializari: cea mecanica, dar si cea de constructii.

Programul zilei de luni a debutat cu primirea invitatilor, care au fost condusi apoi intr-un tur de vizitare a unitatii scolare. Dupa masa invitatii au vizitat principalele obiective turistice ale orasului Satu Mare. Ziua a doua a fost dedicata in prima parte activitatilor tehnice. Pe partea de mecanica s-a realizat sectionarea si discutarea subansamblelor unei cutii de viteza, iar pe cea de constructii pregatirea planului unui cuptor de gradina. in partea a doua a zilei elevi ai ambelor scoli au participat la o serie de activitati sportive (fotbal, baschet, tenis de masa etc.). Ei au fost recompensati cu diplome, medalii si cupe. O excursie de o zi in Maramuresul istoric a constituit programul celei de-a treia zi. Pe traseu s-au facut mai multe opriri: la Calinesti, Cimitirul Vesel din Sapanta, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei – inchisoarea din Sighetu – Marmatiei, orasul Baia Mare. Ziua s-a incheiat cu un karaoke, unde elevii au avut posibilitatea sa se destinda si sa se distreze prin cantat si dansat.

 incheierea proiectului s-a facut printr-un schimb de informatii si experiente intre profesorii celor doua scoli. Tot aici s-au pus bazele unei noi colaborari in viitor.

Profesorii coordonatori din partea liceului “Vay Ádám” Gimnázium Syakközépiskola din Baktalórántházá – Ungaria au fost Dihen Miklós, Gábor Istvan si Gerjak Jozsef, iar din partea Colegiului Tehnic “Traian Vuia” Satu Mare implicati in proiect au fost directorul Baranyai Tiberiu, directorul adjunct Sabou Ioan, precum si profesorii: Kimpan Erika, Tomsa Simona, Tarcza Maria, Katona Judit, Oros Romul, Silaghi Ioan.

Informatiile ne-au fost comunicate de profesoara Simona Tomsa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns