Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Mii de credinciosi catolici si reformati la slujbele de Inviere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La Catedrala Romano-Catolica din Satu Mare Pastele a fost sarbatorit cu slujba arhiereasca
La Catedrala Romano-Catolica din Satu Mare Pastele a fost sarbatorit cu slujba arhiereasca

In aceste zile, cultele crestine orientale: catolicii, reformatii, protestantii si neoprotestantii sarbatoresc Pastele, Invierea Mantuitorului.

La toate slujbele oficiate, bisericile s-au umplut de credinciosii care au venit sa sarbatoreasca impreuna marele eveniment. Invierea constituie baza credintei crestine, cand Fiul lui Dumnezeu a acceptat moartea prin grele suferinte pentru rascumpararea omenirii, dar a treia zi a inviat, invingand moartea si redand oamenilor speranta in viata vesnica. Pastele de fapt, a inceput de joi, cand s-a comemorat Cina cea de Taina si tradarea lui Isus, a continuat apoi in Vineria Mare, cu Prohodul Domnului, iar in ziua de Pasti se sarbatoreste desavarsirea profetiilor cand, a treia zi, Fiul Omului a Inviat din morti.

Slujba de Inviere, la cele mai multe culte a fost oficiata sambata seara. Catolicii si-au adus alimentele de Pasti la Sfintit, iar reformatii au participat la Cina Domnului. De asemenea, greco-catolicii maghiari sarbatoresc si ei Invierea Domnului. Fiind o religie papala, ei calculeaza data sarbatorii la fel ca si cultele de rit latin. In zona noastra, crestinii de rit oriental convietuiesc impreuna cu cei de rit occidental, greco-catolicii maghiari sarbatorind impreuna cu religiile specifice populatiei maghiare, iar greco-catolicii romani cu ortodocsii.

 

Mai multe in editia tiparita din 09.04, disponibia la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament PDF)

[nggallery id=5395]

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns