Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Primaria a verificat situatia locativa a chiriasilor locuintelor de necesitate de pe Ostrovului

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Verificari pe Ostrovului
Verificari pe Ostrovului

Au fost depistate 23 de persoane ce locuiau fara forme legale

Zilele trecute, viceprimarul Gabor Kereskenyi a organizat o intalnire de lucru pe tema situatiei locative a chiriasilor de pe strada Ostrovului din blocul CD 2. Impreuna cu specialistii prezenti, reprezentanti ai Serviciului Public de Asistenta Sociala Satu Mare, ai Politiei Locale si altor institutii, s-a decis iesirea pe teren pentru a constata eventualele nereguli.

Astfel joi, 19 aprilie 2012, chiriasii locuintelor de necesitate din blocul CD 2 de pe strada Ostrovului din Cartierul Soarelui au fost verificati.

Respectarea prevederilor contractuale

Dupa cum aflam de la viceprimarul Gabor Kereskenyi, accentul s-a pus in cadrul actiunii asupra situatiei locative a chiriasilor. La fata locului au fost prezenti specialisti de la Compartimentul Locuinte Sociale din cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala Satu Mare (SPAS), ai Politiei Locale, Directiei de Evidenta a Persoanelor, Politiei Municipale si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Reprezentantii SPAS au verificat modul in care chiriasii respecta prevederile contractelor de inchiriere a locuintelor de necesitate.

Mai multi decat in contract

S-a urmarit si daca numarul membrilor fiecarei familii corespunde cu cele scrise in contract si la acest capitol s-au constatat nereguli. 23 de persoane au fost identificate cu acest prilej ca locuind fara forme legale in imobil. Acestea nu erau inscrise in contractele de necesitate si prin urmare au fost somate sa paraseasca locuintele. Titularii contractelor de inchiriere au fost la randul lor atentionati sa respecte interdictia de a gazdui alte persoane in locuinta. Acestia trebuie sa anunte reprezentantii Serviciului Public de Asistenta Sociala ori de cate ori intervin modificari in componenta familiei.

Puteti citi continuarea in editia tiparita disponibila la chioscurile de ziare sau in editia electronica (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns