Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Proiectele din programul “Scoala altfel” vor fi premiate

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Nicu Sever Miclaus
Nicu Sever Miclaus

Potrivit inspectorului scolar Nicu Sever Miclaus, in scopul valorificarii exemplelor de buna practica din cadrul programului “Scoala altfel”, Ministerul Educatiei a lansat concursul “O activitate de succes in Scoala altfel”.

 

Competitia isi propune sa selecteze si sa promoveze pe site-ul www.edu.ro cele mai interesante zece activitati care s-au desfasurat la nivel national in saptamâna 2-6 aprilie, cate una din fiecare din domeniile de concurs.

 Scolile participante din judet

 Interlocutorul ne-a prezentat domeniile si institutiile de invatamant satmarene care participa la competitie. O comisie constituita la nivel de inspectorat a analizat temele propuse pentru concurs, si care urmeaza sa fie trimise la ministerul de resort. Astfel, in domeniul cultural, vor participa in parteneriat Liceul Teologic Reformat Satu Mare, Scoala Mircea Eliade si Scoala Moricz Zsigmond din Mateszalka, Ungaria. In domeniul tehnic, a fost selectata tema Grupului Scolar de Industrie Alimentara George Emil Palade, iar pentru domeniul stiintific candideaza cu o tema Colegiul National Mihai Eminescu. Tema propusa pentru domeniul Cetatenie democratica si responsabilitate sociala apartine Colegiului National Doamna Stanca. Scoala Grigore Moisil a intrat in competitie cu tema Educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos. Liceul Teoretic Carei are tema Abilitati de viata, iar Liceul Teoretic German si-a ales o tema din domeniul Consiliere si orientare scolara.

 Valorificarea temelor derulate

“In prezent, ne spune Inspectorul Miclaus, preluam rapoartele finale, intocmite de scoli, in care sunt prezentate activitatile derulate pe parcursul saptamanii “Scoala altfel”. Tot acest material va constitui un capitol aparte in raportul anual al Inspectoratului Scolar Judetean, cunoscut sub denumirea de “Starea invatamantului satmarean”. Totodata, cele mai bune teme elaborate si derulate se vor materializa in exemple de bune practici in anul scolar urmator”, precizeaza interlocutorul. El a adaugat ca per ansamblu este multumit de seriozitatea cu care unitatile scolare au tratat activitatile cuprinse in programul “Scoala altfel”.

Activitatile propuse pot fi votate pe un site construit special (platforma de votare). Punctajul aferent evaluarii activitatilor propuse de inspectoratele scolare si disponibile pe platforma de votare este format din: punctajul acordat de o comisie din cadrul MECTS (60%) si voturile valabil exprimate de vizitatorii site-ului (40%).

Activitatile castigatoare vor fi desemnate pana la 24 mai 2012, iar rezultatele vor fi postate pe acest site.  Premierea va avea loc pe 1 iunie 2012.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns