Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

EXEMPLE DE BUNE PRACTICI

Scoala din Gherţa Mica a implicat politistii si medicii in programul “Scoala altfel”

Polițiștii Felicia Hrihorișan și Alin Pop i-au învățat pe elevii clasei I B cum să circule corect
Scoala din Gherta Mica a reusit in colaborare cu Politia si Cabinetul Medical Dr. Maghiar Florin din localitate sa implice activ elevii si profesorii la dezbaterile organizate in cadrul saptamanii "Scoala altfel".
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, subcomisarul Butnaru Nicolae a prezentat elevilor exemple de bune practici in ceea ce priveste respectarea normelor de circulatie rutiera pe drumurile publice; modul corespunzator de echipare a bicicletelor; a exemplificat un incident de delincventa juvenila si sanctiunile prevazute pentru aceste tipuri de infractiuni. Dar si mai spectaculos si atractiv a fost faptul ca patru copii din clasa a VIII-a au fost imbracati in uniforma de agenti de politie si au facut cateva aplicatii pe drumul public, aratandu-le elevilor caracteristicile acestei meserii cat si riscurile la care se pot expune. Elevii s-au aratat deosebit de incantati de aceasta activitate manifestandu-si interesul de a experimenta si cu alta ocazie o astfel de actiune.

In ceea ce priveste actiunea doctorului Maghiar Florin, insotit de asistenta medicala Nichitut Aurica, putem sa aratam interesul deosebit manifestat de elevi pentru temele prezentate precum: igiena zilnica – element de baza intr-o dezvoltare sanatoasa; sa ne cunoastem mai bine corpul si transformarile prin care trecem; bolile si transmiterea lor si influentelele alcolului si tutunului asupra corpului uman. Dezbaterile au avut loc in salile de clasa, desigur separat cu fetele si baietii, care au lasat emotiile de-o parte si punand o serie de intrebari, au primit raspunsurile care sa ii lamureasca cu anumite probleme pe care nu le cunosteau.

Desigur celelalte activitati s-au desfasurat conform graficului sub stricta supraveghere a profesorilor si a directorului Nichitut Nicolae.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns