Image 1
Image 2

Satu Mare: Un nou concert online al Filarmonicii Dinu Lipatti! Despre ce este vorba?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare ne anunță că pregătește un nou concert online pentru publicul sătmărean și nu numai. Despre ce este vorba? Vă prezentăm datele care contează în rândurile de mai jos:

Vineri 26 martie 2021, Ora 18:30, pe pagina de facebook a Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.

THE AMERICAN DREAM

Dirijor: Lorenzo Moroni

În program:
John Philip Sousa: The Stars and Stripes Forever
Henry Gass: A Tribute to Glenn Miller
Jean Treves: Memories of Cole Porter
Scott Joplin: The Entertainer
Ted Ricketts: Satchmo! A Tribute to Louis Armstrong
Karel Kokelaar: Duke Ellington in Concert
Frank Sinatra: Hits Medley
John Kander: Chicago
Vlad Kabec: Visit to George Gershwin
Leonard Bernstein: West Side Story

LORENZO MORONI

Lorenzo Moroni este prim cornist al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Oradea din 1998. S-a născut în 1967 în orașul Gallarate (nordul Italiei). După studiile de corn la Liceul de Muzică din Varese a absolvit Conservatorul “Gaetano Donizetti” din Bergamo. În Italia a colaborat cu mai multe instituții artistice: Orchestra Simfonică Radio din Milano și Torino, Academia “Santa Cecilia” din Roma, Teatrul “Regio” din Torino, etc. În țară a colaborat cu Filarmonica de Stat din Timișoara, Arad și Satu Mare, Opera Națională din Timișoara, Opera Națională Română și Opera Maghiară din Cluj Napoca.

În 2014 a înființat orchestra de suflători “Oradea Wind Ensemble” care reunește instrumentiști și profesori din Oradea. Repertoriul formației cuprinde muzică clasică, ușoară, din filme, contemporană, cafe concert.

Sub bagheta lui Lorenzo Moroni formația a participat la numeroase evenimente: Concert dedicat Zilei Copilului 2015, Toamna Orădeană 2017, Zilele Art Nouveau 2018, Târgul de Crăciun 2019, spectacol dedicat Zilei Femeii 2020. Totodată formația a susținut concerte în Oradea, Marghita, Salonta și Ștei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

ȘCOALA ALTFEL

Zeci de copii de la diferite instituții de învățământ au trecut pragul Bibliotecii Județene

Activitățile menite să le arate copiilor că procesul educațional se poate derula și într-un cadru non formal au continuat la Biblioteca Județeană Satu Mare.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now