Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – Vineri au avut loc Zilele Colegiului Ioan Slavici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
De vorba cu viitorii liceeni
De vorba cu viitorii liceeni

Vineri, la Colegiul National “Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare au fost organizate numeroase activitati.

 

Fiecarui vizitator i-a fost inmanat un pliant cu oferta scolara pe 2012-2013. Cum timpul a fost insuficient pentru a desfasura consecutiv, unele s-au desfasurat in paralel, in locatii diferite.

 Prezentarea institutiei

 Astfel, la ora 10.00, sub genericul Ziua Portilor Deschise a avut loc primirea absolventilor claselor a VIII-a, dintre care urmeaza sa se recruteze viitorii elevi ai colegiului. De la institutia gazda au participat elevii clasei a XI-a C, alaturi de dirigintele lor Csaba Galambosi. Cand am ajuns in sala, profesorul de matematica Ioan Cuceu tocmai raspundea la numeroase intrebari ridicate de elevi ai Scolii Octavian Goga din Satu Mare, care explorau perspectiva de a deveni din toamna liceeni ai acestei institutii. Am remarcat ca profesorul sublinia importanta matematicii in pregatirea scolara, disciplina care, in opinia sa, le asigura elevilor “suta la suta un loc de munca in domeniul IT, ca programatori”. Tot matematica ar urma sa rezolve si “penuria de ingineri”, prezenta la ora actuala si care se va accentua in viitor. El le-a mai raspuns elevilor la multe intrebari privind limbile straine care se predau in unitate, precum si posibilitatea de a-si alege o alta limba straina decat cea studiata in gimnaziu.

 In final, am schimbat cateva cuvinte cu profesorul, care mi-a enumerat scolile ale caror elevi au vizitat in chiar acea zi colegiul si prin urmare aspira la un statut de liceean in aceasta unitate de elita a invatamantului satmarean. Este vorba de elevi de la scolile Grigore Moisil, Mircea Eliade, Lucian Blaga, Avram Iancu, Octavian Goga, precum si din Vetis si Decebal. Remarcand ca au aspiranti de la scolile cele mai bune din municipiu, profesorul a replicat: “si normal”.

 De vorba cu oameni de cultura satmareni

  In paralel cu prezentarea scolii, intr-o alta sala elevii participau la o intalnire cu profesorul universitar Gheorghe Glodeanu si poetul Ioan Vadan. Organizatoarea intalnirii este profesoara Alina Dragos. Au participat elevii claselor a XI-a B, a XI-a D si a XI-a G. Directorul Constantin Martin ne-a spus ca doar expunerea profesorului Glodeanu a durat nu mai putin de o ora.

 Concurs

  Intre orele 13 si 14, la Casa de Cultura a Sindicatelor, sala mica (devenita arhiplina), a avut loc concursul claselor a IX-a, intitulat “Dialog pe aceasi scena”. Au participat dirigintii si elevii claselor a IX-a. Nu a fost chip sa stau mai mult de cateva minute, toate spatiile de acces fiind ocupate de elevi care stateau in picioare.

 Alte manifestari

  Intre orele 8 si 10, la baza sportiva s-au desfasurat meciuri de hochei cu clasele V-VI si VII-VIII. Tot in acest interval de timp a avut loc campionatul de tenis de masa fete si baieti (gimnaziu si liceu). Au participat elevii claselor gimnaziale, precum si dirigintii fiecarei clase.

Un alt punct distinct al programului a constat in spectacolul sustinut de elevii liceului la Filarmonica Dinu Lipatti, in organizarea profesorilor Ioan Petrovici si Alina Dragos. Au participat toti profesorii si dirigintii, insotiti de cate cinci elevi si trei parinti, pe clase.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns