Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Satu Mare – “Ziua portilor deschise” la Grup Scolar “Constantin Brancusi”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Pescarii amatori
Pescarii amatori

Joi, Grupul Scolar “Constantin Brancusi” din Satu Mare a organizat festivitati prilejuite de Ziua portilor deschise.

 

Au participat elevi de clasa a VIII-a ai scolilor gimnaziale din Satu Mare, carora li s-a prezentat oferta educationala pentru anul scolar 2012-2013, atelierele, parteneriatele si proiectele derulate de scoala. Rand pe rand au venit elevi de la Scoala 10, Scoala Moisil, Scoala Avram Iancu, Scoala Dr. Vasile Lucaciu, Scoala Balcescu-Petofi si Scoala Constantin Brancoveanu, care au fost intampinati de directoarea Alina Horincar.

Nu chiar toti au dansat...
Nu chiar toti au dansat...

 Prezentarea ofertei educationale

 Cand am ajuns la institutie, cadre didactice ale scolii gazda tocmai le prezentau invitatilor standurile expozitiionale organizate in curte, la care se perindau musafirii: standuri de prelucrare a lemnului (profilul de baza), de protectie a mediului, de tamplarie (clase de profesionala) si de silvicultura. In paralel, alte grupuri de elevi se perindau in cabinetele din pavilionul central. Aici elevii de gimnaziu au participat la prezentarea dotarilor liceului, la felurite experimente ad-hoc si la proiectii video. Bunaoara, la cabinetul de studiu al lemnului, elevii au avut prilejul sa vada lucrari de sculptura in lemn, realizate de elevi ai liceului, planse din intarsie reprezentand structura unor specii lemnoase, unelte de prelucrare. La cabinetul de fizica, vizitatorii au asistat la experiente de producere a energiei electrice, experiente de optica, utilizand lumini, lentile si oglinzi. La cabinetul de istorie, profesorul de spoecialitate le-a prezentat scolarilor o proiectie video de fotografii cu imagini ale orasului din timpuri mai vechi (mocanita, fosta cladire a primariei, baia comunala, tramvaiul, Gradina Romei, asa cum arata in prima jumatate a secolului trecut), precum si cladirea liceului, construita in urma cu 105 ani.

Musafirilor li s-a explicat ca practica elevilor se efectueaza la societati comerciale din oras, in functie de profilul, domeniul si specializarea fiecarei clase. De asemenea, pentru initiere, liceul are in apropiere o cladire cu ateliere de prelucrare a lemnului

 Muzica si dans

 Cand am revenit in curte, peisajul era cu totul diferit: elevii jucau fotbal avand ca adversar echipa de profesori, apoi, profesoare, elevi si eleve dansau pe un fond muzical alert, in timp ce doua coloane de elevi se trudeau sa-si coordoneze miscarile pe o pereche de schiuri multiple, confectionate de elevii scolii. La standul din vecinatate era un bol de sticla cu biletele de tombola cu “premii dulci”, cum s-a exprimat directoarea Horincar. Alaturi, pe balta formata la baza fantanii arteziene din curte se aflau cativa pescari, care se aveau de gand sa pacaleasca cei cativa crapi pe care ii cresc aici.

Intr-un cuvant, in incinta era o atmosfera vesela si tonica, energia specifica a tinerilor contaminand si numerosii vizitatori.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns