Image 1
Image 2

IFPLUSPARLAMENT

Scandal la dezbaterea proiectului de buget pentru 2024

- Domnule, puți a pălincă! Din cauza zgomotului nu se știe cine a spus asta.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parlamentarii  Alianței pentru Unirea României (AUR) și cei ai  Uniunii Salvați România (USR) au generat momente tensionate în ședința plenului reunit al Parlamentului, dedicată dezbaterii proiectului bugetului de stat pentru anul 2024. Atmosfera a fost incendiară în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu, care și-a susținut cu greu pledoaria.

 

 

 

Premierul a subliniat că bugetul pentru anul viitor este orientat către investiții și dreptate socială, având scopul de a ajuta țara să depășească provocările actuale și de a pregăti terenul pentru viitor. Marcel Ciolacu a recunoscut că inflația și menținerea echilibrelor macroeconomice rămân provocări majore și a asigurat că bugetul este conceput cu atenție pentru a atenua presiunile inflaționiste.

“Bugetul pentru anul 2024 este un buget al dezvoltării economice bazat pe patriotismul economic, urmărind creșterea producției autohtone, stimularea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă“, a declarat premierul în fața Parlamentului.

 

 

 

Deputatul PNL Florin Roman a lansat un atac dur la adresa USR, afirmând că aceștia nu au un proiect de țară, ci doar “trei grame de canabis”.

 

 

Senatoarea USR Anca Dragu a afirmat că bugetul pe 2024 este “nerealist, mincinos și fără viziune”, criticând deficitul din 2023 și acuzând guvernul că nu asigură o dezvoltare sustenabilă a țării.

 

 

La rândul său, senatorul UDMR Tanczos Barna a afirmat că proiectul bugetului este unul al “extremelor”, evidențiind finanțarea investițiilor și creșterile salariale, dar și criticând presiunile asupra autorităților locale.

Bugetul pe 2024 este un buget al extremelor, care duce mai departe asediul împotriva autorităților locale“, a avertizat Tanczos Barna.

 

El a subliniat că este un atac la adresa autorităților locale.

 

 

” Au început măsurile prin Ordonanţa de Urgenţă 90, continuă aceste măsuri cu Ordonanţa 115. Au fost limitate cheltuielile autorităţilor publice locale, nu este respectată autonomia locală a autorităţilor publice locale, au fost limitate inclusiv angajările. Este o imixtiune dură în activitatea primăriilor, este de nepermis şi este fără precedent. Şi totul a culminat cu acea intervenţie din Ordonanţa 115 care le-au luat autorităţilor publice locale 12 miliarde de lei“, a arătat Tanczos Barna

 

 

 

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a concluzionat că bugetul pentru anul viitor este unul “al neputinței”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Ordonanţa privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, publicată în Monitorul Oficial

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with